ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Την ίδια στιγμή που οι ρατσιστές της ΝΔ προσπαθούν να ποινικοποιήσουν, διά κοινοβουλευτικού νόμου, την καταγγελία των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων από τα θύματα τους, εξακολουθούν στις Λαμπεντούζες και στα Φαρμακονήσια της «Ευρώπης-Φρούριο», να θαλασσοπνίγονται, ακόμα και τα βρέφη των κολασμένων της γης.
Δεν μας συγκινούν τα κροκοδείλια δάκρυα του κάθε Δένδια, μετά από τις αντίστοιχες τραγωδίες. Η εκφυλισμένη αστική δημοκρατία, που εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό ενάντια σε οροθετικές, σε εξαρτημένους, σε μετανάστες, που στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπινων βασανισμένων ψυχών, είναι που κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά κι ανοίγει το δρόμο στον φασισμό.
Η Χρυσή Αυγή, μπορεί να εξελίχθηκε σε μια συμμορία ριψάσπιδων ναζιστών, με τους μισούς βουλευτές στη φυλακή και τους άλλους μισούς με την ουρά στα σκέλια, αλλά το έδαφος πάνω στο οποίο φυτρώνει το φασιστικό σαπρόφυτο, είναι εδώ, παρέχοντας τις ευνοικότερες γι’ αυτό συνθήκες: αυτές της σήψης και της παρακμής, ενός γερασμένου συστήματος που απειλεί να μας πάρει μαζί του στο θάνατο.
Τον φασισμό δεν θα τον καταπολεμήσει το αστικό κράτος που τον θρέφει τόσα χρόνια. Δεν θα τον νικήσουν απαγορεύσεις και νόμοι. Οι τελευταίοι είναι δεδομένο πως περιμένουν έτοιμοι στα συρτάρια της αστικής δημοκρατίας, για να ανασυρθούν την κατάλληλη στιγμή και να στραφούν πρώτα και κύρια ενάντια στην Αριστερά και στο εργατικό κίνημα.
Οι μόνοι που μπορούν να κόψουν τα ναζιστικά χέρια που κραδαίνουν λεπίδες ενάντια στους εργάτες, είναι οι ίδιοι οι εργάτες, όλοι οι εργάτες, κάθε χρώματος και φυλής!
Παλεύοντας ταυτόχρονα ενάντια στις φασιστικές συμμορίες, είτε λέγονται Χρυσή Αυγή, είτε οπωσδήποτε αλλιώς, αλλά κι ενάντια στο αστικό κράτος και στα σώματα καταστολής του, για το τσάκισμα τους, για την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη, με επανάσταση σε ολόκληρη τη γη! Με επαναστατικά κόμματα νέου τύπου, και με μια επαναστατική, Τέταρτη Διεθνή!
Με αυτά τα ιστορικά καθήκοντα κατά νου, προχωρούμε στην διοργάνωση της 2ης Εργατικής Ευρω-Μεσογειακής Συνδιάσκεψης, στις 29-30 Μαρτίου στην Αθήνα. Θα παραβρεθούν αντιπροσωπείες κι αγωνιστές, της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, της εργατικής τάξης και κοινωνικών κινημάτων, από τα Βαλκάνια, την Δυτική κι Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική. Ξεχωριστοί καλεσμένοι, σύντροφοι από την Ρωσία, αλλά και την Ουκρανία, που βιώνουν το ζωντάνεμα του κτήνους, με το πρόσωπο της ναζιστικής Σβομπόντα και του Δεξιού Τομέα.
Καλούμε κάθε συλλογικότητα και μεμονωμένο αγωνιστή, όσους και όσες οραματίζονται ένα πλανήτη χωρίς φτώχεια, χωρίς ανεργία, χωρίς καταπίεση, ένα πλανήτη χωρίς εθνικισμούς και σύνορα!
Ένα ελευθεριακό κομμουνιστικό πλανήτη!

Εργατικό
Επαναστατικό
Κόμμα

2η Εργατική Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη με συμμετοχές αντιπροσωπειών εργατικών ευρωπαϊκών οργανώσεων και κομμάτων:
http://eek.gr/index.php/announcements/2431-kalesma-gia-2i-ergatiki-evropaiki-syndiaskepsi