ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση: 10.30 το πρωί, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

 

ΚΑΤΩ Η Ε.Ε.- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Νέες διαπραγματεύσεις, άγχος της κυβέρνησης να λήξει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, επιμονή στο  να τηρηθούν τα συμφωνημένα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποτίθεται πως ασκεί ταυτόχρονα μια συμπονετική πολιτική για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους παραμένει προσκολλημένη στους τοκογλύφους δανειστές, σταθερά στο μνημόνιο που υπέγραψε τοπ καλοκαίρι του 2015. Οι διαρροές του διαλόγου ενός εκ των κανίβαλων αυτού του συστήματος που σαπίζοντας, επιχειρεί να συμπαρασύρει μαζί του εκατομμύρια ζωές, του Τόμσεν με τη Βερκουλέσκου, πως δε θα γίνουν ανεκτές οι όποιες εκπτώσεις από το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, υπενθυμίζει στην κυβέρνηση να μην ξεχνά αυτά που έχει δεχτεί να εφαρμόσει.                      

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, θεωρείται από τους δανειστές, ως όρος για οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, ακόμα και αυτή την προσχηματική συζήτηση, και για άλλη μια φορά γίνεται τρομοκρατικό επιχείρημα για την επόμενη χρηματοδότηση. Είναι φανερό, πως η κατάθεση και η ψήφιση του ασφαλιστικού, είναι δεμένη με την παραμονή της ίδιας της κυβέρνησης. Και δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό. Άγρια φορολόγηση, προετοιμασία νόμου για νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωση των απολύσεων, ενώ πάντα σαν τα γεράκια, παραμονεύουν οι τοκογλύφοι δανειστές και οι τράπεζες, για το ξεκίνημα των κατασχέσεων, λόγω των κόκκινων δανείων. Ξεκίνησαν μάλιστα να πουλάνε τα χρέη μας σε ξένους «επενδυτικούς» ομίλους. Η ζωή, το εισόδημα και το αύριο του καθενός από εμάς, γίνεται αντίτιμο στις υποχρεώσεις που έχουν οι κυβερνήσεις και τα ντόπια αφεντικά με τους δανειστές τους. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ       ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΟΣΩΝ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

6 χρόνια μνημονίων και καπιταλιστικής κρίσης, έχουν δημιουργήσει μια «εσωτερική» προσφυγιά, αστέγων, ανέργων, εργαζόμενων που δεν μπορούν να προγραμματίσουν το παρόν και το μέλλον τους. ΩΣ ΕΔΩ! Ήρθε η ώρα για την προετοιμασία μιας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, που θα πάρει τη σκυτάλη από την μαζική απεργία-προειδοποίηση προς την κυβέρνηση στις 4 Φλεβάρη, που τόσο φοβήθηκαν και οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές.. Ο λαός, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι προδόθηκαν, αλλά δεν έχουν ηττηθεί!

ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΡΑ!.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η πάλη να ανοίξουν τα σύνορα για να διευκολυνθούν να φύγουν όσοι το επιθυμούν, αλλά και η παροχή μόνιμης στέγης, τροφής, υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, σε όλους τους πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, είναι όρος απελευθέρωσης όλων των εργαζομένων στη χώρα. Απέναντι στο διεθνή συνασπισμό των τοκογλύφων δανειστών, του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των πολιτευτάδων τους, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι, μόνο ενωμένοι μπορούν να πάρουν πίσω ότι τους ανήκει. Πέφτουν όλοι οι ρατσιστικοί και εθνικιστικοί μύθοι για δουλειές που θα χάσουμε από τους πρόσφυγες και μετανάστες, όταν το 74% των ανέργων είναι αυτή τη στιγμή μακροχρόνια άνεργοι. Η γελοιότητα άλλωστε της τρομολαγνείας αποδεικνύεται από το ότι στη συμφωνία της E.E. με την Tουρκία του Eρντογάν, αποφάσισαν να πάρουν μόνο 72.000 πρόσφυγες,  μια σταγόνα στον ωκεανό της προσφυγιάς. Σε μια Ευρώπη 500 εκατομμυρίων ούτε το 3 τοις χιλίοις δεν χωράει!

Η ίδια η παραπαίουσα Ε.Ε., παραμένει τυφλή και άτεγκτη στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων που έχει συμμετάσχει και προκαλέσει. Αναδεικνύει την Τουρκία του Ερντογάν ασφαλή χώρα, σε δημοκρατικό συμβαλλόμενο, με την τελευταία συμφωνία ανταλλαγής προσφύγων, κλείνοντας τα μάτια για τη σφαγή στο Kουρδιστάν, την καταστολή στο εσωτερικό και τα παιχνίδια με τον ISIS. Αυτή τη συμφωνία κάνει νόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, ήρθε να υπενθυμίσει πως μέσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δημιουργηθεί μια  «εσωτερική» προσφυγιά, αποκλεισμένη από παροχές και δικαιώματα, που αναζητά ψεύτικες λύσεις μέσα στο σκοτάδι του Ισλαμικού Κράτους. Η απάντηση των κυβερνώντων και της αστικής εξουσίας είναι το κυνήγι των προσφύγων, και ταυτόχρονα η τρομοκράτηση και η επίθεση σε όποιο δικαίωμα είχε απομείνει. 

Σε όλη τη χώρα κατασκευάζονται στρατόπεδα για εγκλεισμό των προσφύγων και μεταναστών. Συγχρόνως, με τη δική της υπογραφή ο NATOϊκός πολεμικός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο, ανίκανος προφανώς να αποτρέψει τα κύματα φυγής των πανικόβλητων προσφύγων. Είναι ειρωνεία, το NATO, το όργανο πολέμου στο Αφγανιστάν, στη Mέση Ανατολή και αλλού και κύριος υπεύθυνος για τη δημιουργία του προσφυγικού, να παρουσιάζεται τώρα ως αποτρεπτική δύναμη… H στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού, με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, στην ουσία επιδεινώνει τις συνθήκες που προκαλούν τα προσφυγικά ρεύματα, κλιμακώνοντας τους όρους μιας ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα -αριθμητικά το μεγαλύτερο στην ιστορία-, είναι αδιάψευστο σύμπτωμα της ιμπεριαλιστικής παρακμής σε συνθήκες της βαθύτερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία του καπιταλισμού.

Πάλη τώρα για την ανεξάρτητη πολιτική δράση των εργαζομένων από τα αστικά πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Με τα δικά μας ανεξάρτητα κέντρα αγώνα. Για την εργατική εξουσία, και την οργάνωση της κοινωνίας από τους παραγωγούς του πλούτου. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο. Καλούμε σε Ενιαίο Μέτωπο, εργατικό, διεθνιστικό και επαναστατικό. Απαιτείται η διεθνιστική δράση της εργατικής τάξης και των πρωτοπόρων τμημάτων της. απέναντι σε μια Ευρώπη – σκοτεινή ήπειρο, οι επαναστάτες διεθνιστές πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Όπως έκανε ο Λένιν και μια μειοψηφία διεθνιστών πριν 100 χρόνια στο Tσίμερβαλντ και το Kίενταλ, να οργανώσουμε κοινή πανευρωπαϊκή και παγκόσμια δράση.

O κύριος εχθρός είναι στη δική μας χώρα. Αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης Tσίπρα – Kαμμένου από τα κάτω κι απ’ τα αριστερά, για το τσάκισμα της ακροδεξιάς και των φασιστών, με στόχο την εργατική εξουσία, την σοσιαλιστική αντιμετώπιση της κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας μαζί και του προσφυγικού.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Aνοιχτά σύνορα να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Φιλοξενία όσων επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα όχι σε συνθήκες εγκλεισμού, αλλά σε μικρές δομές, σε κλειστά ξενοδοχεία και στις εκατοντάδες πολυκατοικίες που είναι κλειστές στο κέντρο της Aθήνας.

Έξω το NATO – πυροδότης των πολέμων. Kάτω η E.E. του χρηματιστικού κεφαλαίου, της ανεργίας και των μνημονίων.

6/4/16

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ