Υπό κατάληψη τελεί η Σχολή Καλών Τεχνών Ναυπλίου, πάνω από ένα μήνα, έχοντας δύο πολύ σοβαρά αιτήματα.

Συγκεκριμένα οι φοιτητές του τμήματος θεατρικών σπουδών, αιτούνται την άρση του ΠΔ 85/2022 ο οποίος εξισώνει τα πτυχία του καλλιτεχνικού χώρου με τα απολυτήρια λυκείου – ένα αίτημα που έχει οδηγήσει στην έκρηξη των σπουδαστών με καταλήψεις όλων των καλλιτεχνικών σχολών, όπως και σε παραιτήσεις καθηγητών της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Στο Ναύπλιο όμως υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος για την κατάληψη. Οι φοιτητές/τριες ζητούν την οριστική απομάκρυνση του καθηγητή Α.Τ. και πρώην αντιπρύτανη του ιδρύματος από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Αυτό το αίτημα εδράζεται σε 13 καταγγελίες που έγιναν τον Φεβρουάριο του 2022 από φοιτήτριες και μία διδάσκουσα κατά του Α.Τ., για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και την συστηματική σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν οι καταγγέλουσες.

Ο Α.Τ. ήταν σε εκπαιδευτική άδεια το προηγούμενο εξάμηνο και η σύγκλητος στις 7/02/2023 εισηγήθηκε την επιστροφή του στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα με βασικό επιχείρημα ότι η εισαγγελέα του Ναυπλίου έβαλε την υπόθεση στο αρχείο μετά το πέρας του 18μηνου, αλλά και με την υποστήριξη και την συγκάλυψη από όλους τους πρυτάνεις.

Η συνέλευση των προπτυχιακών φοιτητών, με την πλήρη στήριξη της συνέλευσης των μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος, δεν δέχονται την συνέχιση των σπουδών τους, αν παραμείνει ο Α.Τ. στη σχολή και απαιτούν την πλήρη απομάκρυνσή του. Καταδικάζουν δε οποιοδήποτε παρόμοια πράξη σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό και μη πλαίσιο.