Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση συνδικάτων φορέων και συλλογικοτήτων στην Πρεσβεία του Ισραήλ, την Δευτέρα 15 Μάη, 6 μ.μ

Συμπληρώνονται την προσεχή Δευτέρα (15/5) 75 χρόνια από μια ανείπωτη καταστροφή (Νάκμπα) κατά του Παλαιστινιακού λαού η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα.

Η Νάκμπα ως γνωστό ξεκίνησε με την εθνοκάθαρση 53 χωριών και πόλεων του 1947 και του 1949, την εν ψυχρώ δολοφονία 15.000 Παλαιστινίων και τον αναγκαστικό εκτοπισμό των 2/3 του παλαιστινιακού πληθυσμού – 950.000 άτομα – από την πατρίδα και τα σπίτια τους.

Η Νάκμπα είναι μια διαρκής δραματική υπενθύμιση για την συστηματική άρνηση του κράτους – δολοφόνου (Ισραήλ) του δικαιώματος του κάθε Παλαιστινίου να ζει στην πατρίδα του και να έχει το δικαίωμα στην εθνική και πολιτική ταυτότητα ως σύνολο.

Οι ρίζες αυτής της καταστροφής (Αλ Νάμπα) πηγαίνουν πολύ πιο πίσω χρονικά, στην εποχή της Γαλλικής εισβολής στον αραβικό κόσμο το 1799, όπου ο Ναπολέοντας εξέδωσε διακήρυξη που πρόσφερε την Παλαιστίνη ως πατρίδα των Εβραίων.

Το 1948 (15 Μάη) ανακηρύχθηκε, χωρίς την παράλληλη ανακήρυξη Παλαιστινιακού κράτους όπως προβλεπόταν, το κράτος του Ισραήλ.

Από την άνοιξη του 1947 έως τις 16 Μάη 1949 η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ οδηγεί στον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο.

Η μεγάλη και συνεχής καταστροφή της Παλαιστίνης, η Παλαιστινιακή Νάκμπα έχει πλέον ξεκινήσει.

Από τα κατακτημένα από το Ισραήλ εδάφη εκδιώχθηκαν 800.000 Άραβες σε σύνολο 1,4 εκατομμύρια Παλαιστινίων που ζούσαν τότε στην ιστορική Παλαιστίνη.

Ο ξεριζωμός των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους σε αυτά τα 75 χρόνια έχει φθάσει τα 7.699.544 άτομα!

Η φασιστική και επεκτατική πολιτική του Ισραήλ συνεχίζεται και κλιμακώνεται έως και σήμερα με την ανοιχτή ή συγκαλυμμένη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων χωρών του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ.

Η Νάκμπα έχει οδηγήσει εκατομμύρια Παλαιστινίων να ζουν ως πρόσφυγες στο Λίβανο, στη Συρία, στην Ιορδανία και σε άλλες πολλές χώρες χωρίς να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

  • Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό για δική του πατρίδα!
  • Καταδικάζουμε τον εποικισμό και τον ξεριζωμό του Παλαιστινιακού λαού από τα εδάφη τους.
  • Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική του Ισραηλινού στρατού που καθημερινά δολοφονεί αγωνιστές της Παλαιστινιακής αντίστασης.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση της Δευτέρας 15 Μάη και ώρα 6 μ.μ

στην πρεσβεία του Ισραήλ (Μαραθωνοδρόμων 1 Παλαιό Ψυχικό)

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ