Παρά την καταρρακτώδη βροχή 1000 διαδηλωτές πορεύτηκαν από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα, την Τρίτη 26 Μαΐου στις 7:00 το απόγευμα, στη διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και την τροπολογία για τις κάμερες. Το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από συλλόγους δασκάλων και καθηγητών (ΕΛΜΕ), η ομοσπονδία γονέων, σύλλογοι φοιτητών, μαθητές. Ήταν εκεί για να φωνάξουν συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο και τις κάμερες στα σχολεία, αλλά και να κρατήσουν πανό υποστήριξης του Βασίλη Δημάκη και του δίκαιου αγώνα του, όπως οι εργαζόμενοι του υ εκπαιδευτικών Κορυδαλλού/Αγ. Βαρβάρας.   

Η πορεία έφθασε στη βουλή, όπου υπήρχαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ στο πλακόστρωτο και στα πλάγια του πεζόδρομου, στα «Λουλουδάδικα», ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ υπήρχαν και πάνω στη βουλή.  

Η διαδήλωση διήρκεσε περί τη μισή ώρα, ενώ η καταρρακτώδης βροχή επιτάχυνε την διαδήλωση αλλά δυνάμωσε και τον δυναμισμό της. Στο ύψος της πλατείας Συντάγματος, υπήρχε στημένη μικροφωνική εξέδρα του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, στην οποία μίλησαν οι συνδικαλιστές του. Στα μπλοκ των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων δασκάλων, το στίγμα έδιναν οι εργαζόμενες, με το πλήθος τους και τα συνθήματα που φώναζαν από την αρχή μέχρι το τέλος της κινητοποίησης, διαμηνύοντας ότι δεν θα αφήσουν να μπει κάμερα στα σχολεία και θα συνεχίσουν να βγαίνουν στον δρόμο, με όλη την εργατική τάξη.

Aντίστοιχη διαδήλωση έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Η διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη

Ε.Α.

*Πηγή πρώτης φωτογραφίας: alfavita.gr