Όσο τα φαιδρά κυβερνητικά φερέφωνα που παριστάνουν τους δημοσιογράφους αναπαράγουν τα fake news για επίθεση σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ από 30 άτομα στη Νέα Σμύρνη, το παρακάτω βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ένας νεαρός δέχεται απρόκλητα απανωτά χτυπήματα με πτυσσόμενο γκλομπ από πέντε αστυνομικούς. Σοκάρει η ψυχραιμία του θύματος της αστυνομικής βίας, όσο και ο ωμός σαδισμός των θυτών-αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν μία οικογένεια σε ένα παγκάκι και να κόψουν πρόστιμο. Μέλη Ανοιχτής Συνέλευσης που λειτουργεί στην περιοχή έσπευσαν να υπερασπιστούν την οικογένεια. Τη συνέχεια την γνωρίζει πλέον όλο το ίντερνετ με αστυνομικούς να επιτίθενται με πτυσσόμενα γκλομπ και απίστευτη βαρβαρότητα στους νεολαίους. Στη συνέχεια η επιχείρηση μαζικής τρομοκράτησης επεκτάθηκε στο άλσος της Νέας Σμύρνης όπου έκαναν την βόλτα τους οι κάτοικοι, ενώ έγινε άγνωστος αριθμός συλλήψεων. Πορεία με συμμετοχή περισσότερους από χίλιους κατοίκους ξεκίνησε από την πλατεία Νέας Σμύρνης για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην αστυνομική βία.

Αντίστοιχη καταγγελία γίνεται από τη δημοτική κίνηση Μια Πόλη Ανάποδα.

Τη στιγμή που δημοσιεύεται το άρθρο πλήθος κατοίκων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο Νέας Σμύρνης για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες. Η αστυνομία προχώρησε σε επίθεση με χημικά και κρότου λάμψης για να σταματήσει τη διαμαρτυρία.