ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ: ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για το νέο νομοσχέδιο διάλυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το διαβόητο νέο Εργασιακό, ξεκινάει με ένα νέο καρφί στο πολύπαθο σώμα της νέα γενιάς.

Η μισή νεολαία είναι άνεργη. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκουν δουλειά εργάζονται με όρους ελαστικής δουλειάς/δουλείας.

Δεν τους αρκεί αυτό! Έρχονται να θεσπίσουν υποκατώτατο μισθό για τους νέους οι οποίοι βρίσκουν για πρώτη φορά δουλειά στο 90% του κατώτατου μισθού για τον πρώτο και 95% για το δεύτερο χρόνο δουλειάς. Ένας νέος άνθρωπος, αφού καταφέρει να επιβιώσει από την κόλαση της μαζικής ανεργίας και να βρει μια δουλειά, θα πρέπει να επιβιώσει με καθαρό μηνιάτικο 442 ευρώ!

 

Η κυβέρνηση του Τσίπρα λειτουργεί σαν εκπρόσωπος των συμφερόντων των αφεντικών αφαιρώντας κάθε προοπτική από τους νέους για να εργαστούν, για να σπουδάσουν και να ζήσουν.

Αυτοί έστειλαν τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους για να μη διαμαρτύρονται για το πετσόκομμα των συντάξεων. Αυτοί έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε ένα υγρό τάφο και τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, τα θύματα των πολέμων και της πείνας, τα ταξικά μας αδέρφια.

Οι Τσίπρες, οι Τσακαλώτοι και οι Κατρούγκαλοι υποτάσσονται εύκολα στο ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο και εφαρμόζουν τώρα ένα νέο καταστροφικό για το λαό 3ο Μνημόνιο… υποσχόμενοι πως “έρχεται ανάπτυξη” ενώ η κρίση διεθνώς χειροτερεύει με την μεγάλη Deutsche Bank να απειλεί με κανόνι την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία.

Ο λαός, η εργατική τάξη και η νεολαία ούτε θα πιστέψει τα ψέμματα τους, ούτε θα υποταχθεί, ούτε θα τους ανεχτεί. Το νέο Εργασιακό είναι πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων και άμεσα για τη νέα γενιά. Δεν θα περάσει!

Καμιά αναμονή! Η οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συνοικία, σχολείο και σχολή πρέπει να αναπτυχθεί να συντονιστεί σε κάθε πόλη και πανελλαδικά. Η νεολαία εργαζόμενη, σπουδάζουσα και άνεργη μπορεί και πρέπει να έχει το δικό της πρωτοπόρο ρόλο στο κίνημα και το συντονισμό ολόκληρης της εργατικής τάξης. Ένα Πανελλαδικό Κέντρο Αγώνα είναι απαραίτητο να συντονίσει τη μάχη για να μην περάσει το νέο Εργασιακό μέσα από την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας κόντρα στους ξεπουλημένους γραφειοκράτες-φαντάσματα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το πραγματικό σκίσιμο των Μνημονίων.

 

Η νεολαία από τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εργατικής τάξης στη Γαλλία ενάντια στον αντεργατικό νόμο του Ολάντ, στις απεργίες, στις καταλήψεις, στις διαδηλώσεις.

Ο φίλος του Ολάντ, ο Τσίπρας, εδώ θα ανατραπεί μαζί με τα σχέδιά του και με μπροστάρη τη νέα γενιά.

 

Έχουμε την πλούσια εμπειρία της πάλης ενάντια στα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μπορούμε να παλέψουμε ξανά και αυτή τη φορά να τελειώνουμε πραγματικά με τον εφιάλτη των Μνημονίων και της κρίσης, να τελειώνουμε το ίδιο το σύστημα που γεννά τη μιζέρια, τον καπιταλισμό. Μόνο με την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη επικεφαλής όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευμένων είναι εφικτή μια επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδος από το αδιέξοδο που μας καταδικάζουν.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ