ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Ο BAHADAR CHAUDHARY ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ. ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Ο BAHADAR CHAUDHARY ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ. ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Στις 13 Μάη, ο Bahadar Chaudhary, εργάτης στα Υφαντήρια Παντελίδη πήγε στη δουλειά του όπως κάθε μέρα. Μετά από μερικές ώρες, μέσα σε εξαντλητικές συνθήκες υπερκόπωσης, άφηνε την τελευταία του πνοή, ακριβώς στην ίδια θέση, που κάθε μέρα προσπαθούσε να κερδίσει “ανάσες” ονείρου, μιας καλύτερης και αξιοπρεπούς ζωής. Όπως και χιλιάδες άλλοι μετανάστες αδέρφια μας, όπως και εμείς οι ίδιοι.

Από κει και πέρα, μια χαμένη ζωή ενός εργάτη, ακολουθεί την κλασσική, συνηθισμένη πορεία. Από τη μια το σωματείο του η ΟΕΚΙΔΕ, βγάζει την ανακοίνωση καταγγελίας που έχει ελάχιστη υποχρέωση να κάνει, και παραπέμπει το ζήτημα στις αρμόδιες αρχές. Η ΓΣΕΕ, ξεκουφαίνει με τη σιωπή της, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως αποτελεί ένα παράσιτο για τη ζωή και της δράση της εργατικής τάξης.

Η απουσία πραγματικών συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής, τείνει να γίνεται κανόνας σε κάθε σκληρή εργασία. Το κεφάλαιο για να μην καταβαραθρώσει και άλλο τα κέρδη του, στρέφεται ενάντια στην ίδια την εργατική δύναμη που είναι η πηγή της απλήρωτης δουλειάς υπέρ του! Δε θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη επιβεβαίωση του αδιεξόδου ενός ολόκληρου συστήματος!

Αποτελεί αίσχος, και οξύνει την οργή κάθε εργαζόμενου, το γεγονός πως ο Τομέας Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να βγάλει και ανακοίνωση με την οποία απαιτούσε να τηρηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία για τη διερεύνηση των αιτίων! Είναι η ίδια η κυβέρνηση που προωθεί την πολιτική που ανάβει πράσινο φως στα αφεντικά, για να αδιαφορούν για τις συνθήκες που παρέχεται η εργασία μας. Αποψιλώνοντας από προσωπικό ακόμα και τις ήδη αναποτελεσματικές Επιθεωρήσεις Εργασίας, αφήνοντας δεκάδες νομικά παραθυράκια αγνόησης κάθε αξιοπρεπών και ασφαλών όρων παροχής εργασίας.

Αλλά τι μπορεί να σημαίνει η ζωή, οι ζωές (δεκάδες παιδιά χάνουν τη ζωή τους καθημερινά στο κυνήγι του μεροκάματου πάνω στα μηχανάκια, η τελευταία έκρηξη στον Ασπρόπυργο με τρεις τραυματίες, ο θάνατος της συναδέλφου σε κατάστημα Everest και άλλες πολλές περιπτώσεις εργοδοτικών εγκλημάτων); Τι σημαίνει η ζωή, για όλους τους χορτάτους που θυμούνται ότι έχουν δάκρυα όταν πεθαίνει κάποιο προβεβλημένο μέλος της κλίκας τους (βλέπε Μητσοτάκης) και οι οποίοι ζουν με τη δουλειά άλλων, τωρινών και πρώην κυβερνώντων; Τι σημαίνει η ζωή για τα ναζί ανδρείκελα του συστήματος, τη Χρυσή Αυγή, που συνεχίζει να δείχνει ανθρώπους όπως ο Bahadar για εχθρούς μας; Αλλά τι να περιμένεις από αυτούς, που αγωνιούν για το πώς θα σωθούν οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές!

Να διωχθούν ποινικά και να καταδικαστούν πολιτικά τα αφεντικά της Υφαντουργίας Παντελίδη! Με ένα ανεξάρτητο από τα αφεντικά το κράτος και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία εργατικό κίνημα, με τα δικά του όργανα πάλης και οργάνωσης, που θα θέσει τους δικούς του όρους για ασφαλείς και αξιοπρεπείς όρους εργασίας. Με την πάλη ενάντια στην ανεργία, που ο φόβος της πολλές φορές, είναι αυτός που μας κάνει να ανεχόμαστε την παραμονή μας στο μεροκάματο, ακόμα και αν κινδυνεύει η ζωή μας!

Τώρα είναι η ώρα για μια πλατιά και ενιαιομετωπική πρωτοβουλία ενάντια στα εργοδοτικά εγκλήματα! Για να μην τρέχουμε εκ των υστέρων να καταγγέλουμε οποιοδήποτε έγκλημα των κυβερνώντων και του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα θα δώσει αυτή τη μάχη. Έτσι ώστε οι μετανάστες εργάτες που δίνουν τη μάχη για το μεροκάματο όπως εμείς, να πυκνώσουν τις γραμμές της πάλης για να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση, που κάνει πως δε βλέπει τις δολοφονίες εργατών!

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στα υφαντήρια Παντελίδη.

Σάββατο 3/6/17, 12μμ, ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ