Νίκη στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Σπύρου Χριστοδούλου!

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας αναρχικό Σπύρο Χριστοδούλου. Μερικές εκατοντάδες μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων και του ΕΕΚ πορεύτηκαν από το Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας, διαδηλώνοντας την στήριξή τους στον αγώνα που δίνει ο Χριστοδούλου για την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματός του για συγχώνευση των ποινών του και καθορισμού συνολικής ποινής.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου συνελήφθη το 2015 και κατηγορείται για την υπόθεση των “ληστών του Διστόμου”. Έχοντας πολλαπλές κατηγορίες και βάσει των οριζομένων από την αστική δικαιοσύνη, οι ποινές του υποχρεωτικά συμψηφίζονται, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί. Αντίθετα, η υπόθεσή του έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ της εισαγγελίας Εφετών Αθήνας και της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, σε μια τελείως παράτυπη και παράνομη διαδικασία, χαρακτηριστική της αντιμετώπισης των κρατουμένων αγωνιστών ενάντια στο αστικό κράτος.
Έτσι, ο Χριστοδούλου επέλεξε από τις 14 Ιανουαρίου να παλέψει με ένα από τα ελάχιστα μέσα στην διάθεσή του – την απεργία πείνας. Έκτοτε, με την απεργία να διανύει ήδη την 44 μέρα καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές (27/02), έχει χάσει πάνω από 20 κιλά και κατά την ιατρική έκθεση η υγεία του κινδυνεύει με σοβαρές και ανεπανόρθωτες βλάβες.
Το ΕΕΚ στηρίζει τον αγώνα του Σπύρου Χριστοδούλου για το αυτονόητο δικαίωμά του στον καθορισμό και συμψηφισμό της ποινής του, και παλεύει για την ελευθερία όλων των πολιτικών κρατουμένων, μέχρι την διάλυση του αστικού κράτους και την καθολική χειραφέτηση του ανθρώπου.

Νίκη στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου!
Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους!
Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους!

Υ.Γ.: Την Τετάρτη 27/02 πέρασε τελικά το αίτημα του Σπύρου Χριστοδούλου από το αρμόδιο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, αλλά μέχρι την στιγμή που το φύλλο αυτό έφευγε για το τυπογραφείο δεν υπήρχε ακόμα ενημέρωση για την έκβασή του.