ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΛΙΝΚ ΑΠ

Μετά από σκληρό αγώνα που κράτησε συνολικά τέσσερεις μήνες (από τον Ιανουάριο έως τέλος Μαΐου) οι πολυεθνικές εργάτριες στο συνεργείο καθαρισμού της ΛΙΝΚ ΑΠ νίκησαν.

Ο εργοδότης με συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισε τις οφειλές του και αποδέχτηκε την καταβολή των καθυστερημένων δεδουλευμένων που όφειλε. Εκχώρησε στον ΟΣΥ την πληρωμή των καθαριστριών και με αυτόν τον τρόπο αποδείχθηκε πόσο περιττός είναι ο μεσάζοντας εργολάβος.

Οι πολυεθνικές εργάτριες κατάφεραν παραμερίζοντας τις διαφορές στην καταγωγή και τη γλώσσα να γίνουν μια γροθιά. Στον αγώνα αυτό δεν ηττήθηκε μόνο η εργοδοσία της ΛΙΝΚ ΑΠ αλλά και όλοι οι δουλέμποροι των συνεργείων καθαρισμού.

Η νίκη των γυναικών είναι νίκη της ταξικής αλληλεγγύης καθώς δεκάδες αγωνιστές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, πάλεψαν δίπλα τους για μήνες περιφρουρώντας μαζί τους την απεργία.

Η ρωγμή που δημιούργησαν οι καθαρίστριες της ΛΙΝΚ ΑΠ στα δουλεμπορικά συνεργεία καθαρισμού πρέπει να οδηγήσει σε γενικευμένο αγώνα για την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος των εργολάβων στους δημόσιους οργανισμούς.

Μέσα από αυτή τη ρωγμή που πέτυχαν οι πολυεθνικές εργάτριες, οι εργαζόμενοι ακόμη και μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, μπορούμε να ονειρευτούμε έναν άλλο κόσμο δικαιοσύνης, προκοπής και αδελφοσύνης όλων των φυλών της γης χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση.

Αβραμίδης Κώστας