Κάτω η κυβέρνηση Εnnahda –CPR –Ettakatol !

Τυνησία

Κάτω η κυβέρνηση Εnnahda CPR Ettakatol !

Εμπρός για τη διαρκή επανάσταση στην Τυνησία!

Η δολοφονία του Chokry Belaïd, Γενικού Γραμματέα του Ενωμένου Κόμματος Δημοκρατών Πατριωτών και εκπρόσωπου του Λαϊκού Μετώπου για την επίτευξη των στόχων της Επανάστασης, στο οποίο ανήκει το ρεύμα του, είναι ένα γεγονός τεράστιας σημασίας για την Τυνησιακή Επανάσταση και τους ταξικούς αγώνες στον αραβικό κόσμο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η δολοφονία είναι το προϊόν της βίαιης ατμόσφαιρας κατά της αντιπολίτευσης που έχει επικρατήσει τουλάχιστον από το λιντσάρισμα του Lotfi Nagdh, εκπροσώπου του κόμματος Nidaa Tounes (Κάλεσμα για την Τυνησία) στις 18 Οκτωβρίου 2012. Η αλαζονεία της λεγόμενης Ένωσης για την Προστασία της Επανάστασης, πολιτοφυλακής της Ennahdha (Αναγέννηση) και των σαλαφιστών, έχει γίνει ιδιαίτερα οξεία τις τελευταίες μέρες. Η majlis shoura (Συμβούλιο) της Ennahda έχει περάσει ένα ψήφισμα το περασμένο Σαββατοκύριακο απαιτώντας την απελευθέρωση των δολοφόνων του Nagdh. Στον απόηχο αυτής της έκφρασης έγκρισης της βίας κατά της αντιπολίτευσης, υπήρξε μια έκρηξη επιθέσεων εναντίον των αριστερών δυνάμεων ειδικότερα. Μια τοπική συνάντηση του Ενωμένου Κόμματος Δημοκρατών Πατριωτών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Kef δέχθηκε επίθεση στις 2 Φεβρουαρίου. Ο ίδιος ο Chokry Belaïd είχε πει στην τηλεόραση την παραμονή της δολοφονίας του, ότι η Ennahdha είχε δώσει το πράσινο φως για πολιτικές δολοφονίες.  Την επόμενη μέρα ο Belaïd θα σκοτωνόταν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ennahda ευθύνεται στην περίπτωση της συγκεκριμένης δολοφονίας και ο ύποπτος βρίσκεται εντός της Ένωσης για την Προστασία της Επανάστασης.

To EEK (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – Ελλάδα), PCL (Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων – Ιταλία) και DIP (Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα – Τουρκία), τα τρία μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς (ΣΕΤΔ/CRFI), καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ειδεχθή δολοφονία και καλούμε την κυβέρνηση της Τυνησίας καθώς και τις δικαστικές αρχές της χώρας αυτής να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα για να ριχθεί φως σε αυτό το έγκλημα, να δικάσουν και τιμωρήσουν τους υποκινητές. Αργά ή γρήγορα, η Τυνησιακή Επανάσταση θα επιβάλει δικαιοσύνη στην άνανδρη δολοφονία του Chokri Belaid.

Eκφράζουμε στους συντρόφους μας επαναστάτες στην Τυνησία, παρά τις βασικές πολιτικές διαφορές μας με μερικούς από αυτούς, τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και τους βεβαιώνουμε για την πλήρη αλληλεγγύη μας ενάντια στην έξαρση της βίας εναντίον τους από τις αντεπαναστατικές πλευρές που προσποιούνται τους φύλακες της Επανάστασης. Τα γεγονότα μας δείχνουν για άλλη μια φορά ότι στην Τυνησία και σε όλο τον Αραβικό κόσμο, μόνο η διαρκής επανάσταση υπό την ηγεμονία της εργατικής τάξης που θα καθοδηγεί τις καταπιεσμένες μάζες της πόλης και της υπαίθρου μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της επανάστασης και να πετύχει τους αρχικούς στόχους του 2011. Είναι απαραίτητη για την επιτυχία αυτής της επανάστασης η ύπαρξη ενός επαναστατικού κόμματος της πρωτοπορίας των εργατών που θα οδηγήσει τις μάζες προς τη νίκη. Μόνο ένα τέτοιο κόμμα θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την επανάσταση που ξεκίνησε από τον Mohammed Bouazizi και τους συντρόφους του, στην πόλη όπου οι άνεργοι νέοι εξεγέρθηκαν και όπου ο ίδιος ο από χθες μάρτυρας Chokry Belaïd, αγωνίστηκε πλάι-πλάι μαζί τους πριν από δύο μόλις μήνες. Εναπόκειται στα χέρια όλων των επαναστατών στην Τυνησία, η δημιουργία αυτού του λενινιστικού τύπου κόμματος στη βάση ενός επαναστατικού μαρξιστικού προγράμματος.

Εμείς, τα τμήματα της ΣΕΤΔ, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους τους επαναστάτες της Τυνησίας προς την επίτευξη του στόχου αυτού, καθώς και του άρρηκτα δεμένου με την κατασκευή ενός λενινιστικού τύπου κόμματος σε κάθε χώρα, τη δημιουργία μιας νέας Διεθνούς.

7 Φεβρουαρίου 2013

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – Ελλάδα (ΕΕΚ), Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων – Ιταλία (PCL), Επαναστατικό Κόμμα Εργαζομένων – Τουρκία (DIP)

Νέα Προοπτική τεύχος#544# Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013