NTEΡΤΙΛΗΔΕΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ

NTEΡΤΙΛΗΔΕΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ

 

Μόλις δύο 24ωρα χρειάστηκαν μετά την ταφή του δολοφόνου της χούντας και τους ακροδεξιούς διθυράμβους για να επιβεβαιώσει με την σύλληψη και την «περιποίηση» των τεσσάρων στη Βέροια πόσο ισχυρή παρακαταθήκη άφησαν στους ΕΣΑτζήδες του σήμερα αλλά και πόσο αξιος είναι ο μισθός τους. Τα αιματοβαμμένα χέρια του Θεοφιλογιαννάκου παρέδωσαν την σκυτάλη σε χέρια της ΓΑΔΑ που δεν χαμπαριάζουν απο δημοκρατίες και μεταπολιτεύσεις απλά κάθε τόσο με τα ίδια χέρια αλλάζουν τα κάδρα των πολιτικών προιστάμενών τους πάνω από τα γραφεία τους.

Πολιτικό προσωπικό και εκτελεστικά όργανα μαζί ενωμένα σαν γροθιά που για το καλό της πατρίδος και της δημοκρατίας αυτή η γροθιά πρέπει που και που να βουλώνει μάτια και στόματα ανοιχτά. Αλλωστε η δημοκρατία που δεν εκδικείται θέλει τα στόματα ανοιχτά μόνο για να καταναλώνουν και τα μάτια για να απολαμβάνουν τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν αξίες, ιδανικά και οράματα.

Μιλάς και διαμαρτύρεσαι; Βγαίνεις στη πορεία; Απεργείς; Θα συμμορφωθείς. Και αν δεν σου είναι αρκετά τα καλοπληρωμένα-γραβατωμένα παπαγαλάκια των δελτίων ειδήσεων θα επέμβουν τα ΜΑΤ με τα χημικά τους· αν και πάλι δεν βάλεις μυαλό υπάρχει και η εφεδρεία του φασισμού με τις συμμορίες τους με άμεσα αποτελέσματα και ιστορικά ερείσματα. Αν μετά απ’ όλα αυτά παραμείνεις ζωντανός και ταξικά αφυπνισμένος, ε τότε κάποιο αστυνομικό μέγαρο με περίσσιους ντερτιλήδες θα ασχοληθεί μαζί σου.

Και η αριστερά του κοινοβουλίου ωρύεται και χυμά με νύχια και με δόντια στον φασιστοθρεμμένο Δένδια μέσα σε έναν ατέλειωτο χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων στα τηλεοπτικά αλώνια. Εξαπολυει μύδρους κατά της αστυνομίας αφού πρώτα προεκλογικά λίγους μήνες πριν επισκεπτόταν την ΓΑΔΑ να την συγχαρεί για το δύσκολο έργο που φέρνει εις πέρας. Ενώ μετά από λίγο κράταγε τα πανό των μπάτσων στη συγκέντρωση μαζί με τους χρυσαυγίτες για τα δίκαια μισθολογικά τους αιτήματα. Ποιά από τις δυο συμπεριφορές είναι η αυθεντική; Γρίφος για δυνατούς ψηφοφόρους.

Μπορεί κανείς να βάλει όσους αστερίσκους θέλει στον τρόπο δράσης αυτών των παιδιών με τη διαφορά ότι οι δικές μας επιφυλάξεις δεν πηγάζουν από το μετερίζι της υπεράσπισης της αστικής νομιμότητας. Αποκρουστικά ακούμε κάθε πρόστυχη και υποκρτική μνεία στην αξία της ανθρώπινης ζωής που απειλείται από το καλάζνικωφ των τρομοκρατών όταν μάλιστα αυτό προέρχεται απο αυτούς που με περείσσια ευκολία καταδικάζουν τα 2/3 του πληθυσμού στο περιθώριο της ζωής και της αξιοπρέπειας σε τέτοιο βαθμό που η αυτοκτονία μοιάζει μια κάποια λύτρωση. Οταν δεν έχεις πια τίποτε άλλο να χάσεις παρά μονάχα τις αλυσίδες σου το κροτάλισμα κάποιου αυτόματου προκαλεί λιγότερο φόβο από το να αντικρύσεις στα μάτια το παιδί σου την ώρα που παγώνει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση.

Ο Τρότσκι έγραφε το 1911 … «Αν αντιτασσόμαστε στις τρομοκρατικές ενέργειες, αυτό γίνεται επειδή η ατομική εκδίκηση δεν μας ικανοποιεί. Ο λογαριασμός που έχουμε να ξοφλήσουμε με το καπιταλιστικό σύστημα είναι πολύ μεγάλος για να περιοριστεί σε κάποιον λειτουργό που ονομάζεται υπουργός».

Η ώρα αυτής της εξόφλησης ήρθε.

Δ. Α.

 

Νέα Προοπτική τεύχος#543# Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013