Ο εργαζόμενος πληθυσμός θα πληρώσει το μάρμαρο της ΕΡΓΗΛ και τους μπράβους του Μπέου;

Ὀλοι/ες στη Δημοτικό Συμβούλιο, Δευτέρα 27/8, 12π.μ.

Το ΕΕΚ καταδικάζει την απρόκλητη βία μπράβων του Μπέου στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Παρασκευή 24 Αυγούστου όπου τέθηκε η λύση κι εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης εξαιτίας των συσσωρευμένων απαιτήσεων της εταιρείας ΕΡΓΗΛ που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.
Η παρουσία μπράβων (όχι για πρώτη φορά) για τη διαφύλαξη της συνεδρίασης από πολίτες που αγωνίζονται κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού δείχνει ότι στη μεταμνημονιακή χώρα η βία όσων κατέχουν εξουσία είναι απαραίτητος παράγοντας για το ξεπούλημα και παράδοση των κοινωνικών αγαθών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Τέσσερα χρόνια δημοτικής αρχής Μπέου-Θεοδώρου και Σία έχουν ως αποτέλεσμα το σχέδιο λύσης κι εκκαθάρισης της πρώτης δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης στη χώρα!
Το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ που παραμένει ανεξιχνίαστο ως προς τις ευθύνες όσων ενέχονται, βαραίνει όχι μόνο τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και τη σημερινή πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη που με τις ενέργειές της και προκειμένου να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους και να προωθήσει τα δικά της επιχειρηματικά συμφέροντα, παίζει κορώνα γράμματα το κοινωνικό αγαθό του νερού. Ενόψει δε των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, η δημοτική αρχή Μπέου πρόκειται να εξωθήσει τη ΔΕΥΑΜΒ σε άτακτη χρεοκοπία θέτοντας ολόκληρη τη κοινωνία σε αδιέξοδο, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τις απαιτήσεις των δεδουλευμένων των εργαζόμενων που υπέστησαν πρόσθετες και πέρα των μνημονιακών νόμων μισθολογικές περικοπές με το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ.
Ο πολιτικός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας της περιοχής μας που χθες εμπόδισε την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού και θα εμποδίσει αύριο τη διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ και την εκχώρηση τμημάτων της σε ιδιώτες, με πρώτο τον βιολογικό καθαρισμό, την καταμέτρηση της υδροδότησης και την είσπραξη των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ και το εργατικό κίνημα πρέπει να αποτρέψουν τα καταστροφικά σχέδια που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από το ξεπούλημα που έκαναν σε δημόσιες υποδομές και κοινωνικά αγαθά (δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, νερό) οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ με την υπογραφή των μνημονίων.
Απαιτείται άμεσα ένα εκτεταμένο απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων, η συγκρότηση ενός μαχόμενου ανεξάρτητου κέντρου αγώνα με όλο το δυναμικό της πόλης που αντιστάθηκε στα μνημόνια χωρίς να γονατίσει στα γαλαζοπράσινα και ροζ μνημόνια που δεν μιλά δυο γλώσσες, μια τοπική κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ και μια εθνική υπέρ του ξεπουλήματος των πάντων.
Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν το άνοιγμα των λογιστικών βιβλίων της ΔΕΥΑΜΒ από λογιστές κι ελεγκτές της εμπιστοσύνης τους για να χυθεί άπλετο φως στα σκάνδαλα, τη ρεμούλα και τους κρυφούς σχεδιασμούς που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ.
Μόνο αν η ΔΕΥΑΜΒ τεθεί κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων και των εργατικών σωματείων της περιοχής μπορεί να υπάρξει κοινωνικός σχεδιασμός σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού.
Για να σταματήσουν οι δοσοληψίες των καπιταλιστών με τα έργα απαιτείται η πλήρης απαλλοτρίωση και χωρίς καμιά αποζημίωση του κατασκευαστικού κεφαλαίου, δήμευση του μηχανολογικού εξοπλισμού για τη δημιουργία ενός πανεθνικού κατασκευαστικού φορέα εκτέλεσης των δημόσιων έργων κάτω από τον έλεγχο των εργατών.

Το ΕΕΚ καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ να οργανώσουν άμεσα τον απεργιακό αγώνα τους και να συμμετάσχουν σύσσωμοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποτραπούν οι σχεδιασμοί λύσης, εκκαθάρισης και πτώχευσης της ΔΕΥΑΜΒ.

25/8/2018
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ