O ΦAΣIΣMOΣ ΣTHN OYKPANIA

O ΦAΣIΣMOΣ ΣTHN OYKPANIA

 Γράφει η Monika Karmowska

Το μίσος ενάντια στους Ρώσους είναι κοινό σημείο σε όλες τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες. Οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις διέλυσαν τις οικονομίες αυτών των χωρών. Εξαιτίας των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων των Γιέλτσιν-Πούτιν, στη Ρωσία χάθηκαν περίπου 30 εκατομμύρια ζωές, εξαιτίας αντίστοιχων μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία χάθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια. Έτσι, οι κυβερνήσεις π.χ. της Γεωργίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Εσθονίας, Ουκρανίας κατεύθυναν την δυσαρέσκεια των μαζών σε σοβινιστική κατεύθυνση, στο κυρίαρχο ρεύμα ενάντια στους «Ρώσους εισβολείς». Επί 24 χρόνια το Κίεβο ψεύδεται πως η πείνα το 1932-1933 επηρέασε μόνο την Ουκρανία. Έτσι, τα βασικά συνθήματα του Μαϊντάν το 2014 ήταν «Σφάξτε Ρώσους και Εβραίους με μαχαίρια!» ή «Κρεμάστε τους Ρώσους απ’ τις αγχόνες!».

Ομάδες φασιστών Μπαντερικών εμφανίστηκαν στην Ουκρανία το 1991. Καθοδηγητές του ΝΑΤΟ εκπαίδευσαν αυτές τις μονάδες. Χιλιάδες λαμπαδηδρομίες με πορτραίτα του Bandera, του Shukhevych και άλλων, έλαβαν χώρα στο Κίεβο, στο Χάρκοβο, στο Λβιβ και σε άλλες Ουκρανικές πόλεις, πολύ πριν το Μαϊντάν του 2014. Ο Μπαντερικός «Δεξιός Τομέας» κατάφερε να ελέγξει το Μαϊντάν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επένδυσε 5 εκατομμύρια δολάρια στο Μαϊντάν από το Δεκέμβρη του 2013 ως τον Φλεβάρη του 2014. Η Μοσάντ και ο Ισραηλινός στρατός βοήθησε τους φασίστες-Μπαντερικούς στο Μαϊντάν. Ο πρέσβης του Ισραήλ στο Κίεβο υποδέχτηκε τον Γιάρος, αρχηγό των Ουκρανών φασιστών και του «Δεξιού Τομέα». Ουκρανοί ολιγάρχες, και Oυκρανοί ραβίνοι υποστήριξαν τους Ναζί, επίσης.

Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Σήμερα ο Γιάρος και άλλοι φασίστες είναι βουλευτές στη Βερχόβνα Ράντα, μαζί με άλλους, που σκότωσαν πολίτες στο Ντονμπάς.

Στις 19 Δεκέμβρη [2014], ο σύμβουλος στην ηγεσία της Ουκρανικής KGB, Markiyan Lubkivsky, πρότεινε την δημιουργία γκέτο στο Ντονμπάς – για να αποτρέψουν την μετακίνηση πληθυσμού από εκεί προς την Ουκρανία.
«Κάποιος πρέπει να σκοτώσει τους κατοίκους του Ντονμπάς με πυρηνικά όπλα», – πρότεινε η Γιούλια Τιμοσένκο! […]

Σε μια τέτοια κατάσταση, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν καλεί σε ειρηνικό διάλογο με τους Ναζί. Και η Ευρώπη δεν θέλει να καταλάβει, η Ευρώπη αγνοεί τις λαμπαδηφορίες με σβάστικες και πορτραίτα του φασίστα Bandera, του Shukhevych και του Melnik, αλλά και τους μαζικούς τάφους πολιτών, που οργάνωσαν οι Ναζί. […]

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας από το Κίεβο στις 11.5.2014, με πάνω από 80% των ψήφων. Οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές δεν θέλουν να ζήσουν σε μια «ενωμένη» φασιστική Ουκρανία, μαζί με αυτούς που σκότωσαν άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Το Κρεμλίνο δεν υποστήριξε την ψηφοφορία. Ο Πούτιν και άλλοι Ρώσοι ολιγάρχες φοβούνται πως τα δισεκατομμύριά τους στις ξένες τράπεζες θα «παγώσουν».
Οι συμφωνίες του Μινσκ που επιβλήθηκαν από τον Πούτιν νομικά κατήργησαν τις ανεξάρτητες δημοκρατίες. Ο Πούτιν σπρώχνει τις εξεγερμένες περιοχές πίσω στην φασιστική Ουκρανία. Κατάφερε να επιβάλλει στις εξεγερμένες περιοχές τέτοιες ηγεσίες, του Πλοτνίτσκι και του Ζαχαρένκο, που να μπορεί να τους ελέγχει. Γίνονται δολοφονίες οπλαρχηγών των αντιφασιστών πολιτοφυλάκων στις δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που δεν στηρίζουν τις συμφωνίες του Μινσκ και θέλουν να παλέψουν για ελευθερία και ανεξαρτησία από το φασιστικό Κίεβο. Αυτές οι δολοφονίες οργανώνονται από τον Πλοτνίτσκι, τον Ζαχαρένκο μαζί με το Κρεμλίνο. Η προδομένη επανάσταση – αυτό είναι το νόημα της στιγμής.

Σήμερα η Μόσχα, οι Βρυξέλλες, η Ουάσιγκτον συνεργάζονται για να καταστείλουν την αντιφασιστική εξέγερση στο Ντονμπάς. Τα Ρώσικα ΜΜΕ δεν θέλουν να λένε στον κόσμο για τα πρωτοπαλίκαρα του Χίτλερ, τον Bandera, τον Shukhevith, τον Melnik, τον Stetsko. Εδώ και ένα χρόνο τα Ρώσικα ΜΜΕ εξαφάνισαν την λέξη «φασισμός» από τον προφορικό και γραπτό τους λόγο. Από την άλλη, αρκετοί ανεγκέφαλοι στη Ρωσία (και στο Ντονμπάς επίσης!) κλαίγονται για τον «Ρώσικο κόσμο». Αυτό σημαίνει πως μια επικίνδυνη «φιλία» υπάρχει μεταξύ των Ρώσων ολιγαρχών με την προστασία του αστού Πούτιν και των φτωχών Ρώσων εργατών, δασκάλων κ.λπ. Πολλοί ανόητοι (και στο Ντονμπάς, επίσης!) είναι σίγουροι (ως και τώρα) ότι γίνεται σοσιαλιστική επανάσταση στο Ντονμπάς, ότι οι εργάτες απαιτούν ένα Κράτος με εθνικοποιημένη παραγωγή. Βεβαίως, πολλοί ανθρακωρύχοι και άλλοι εργάτες πήραν τα όπλα στα χέρια τους. Αλλά βλέπουμε και την υποβάθμιση των παραγωγικών δυνάμεων σε όλη την Ουκρανία (και στην Ρωσία) εδώ και 24 χρόνια, ιδιαίτερα τώρα στο Ντονμπάς. Έτσι, οι εργάτες αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια την διεύθυνση όλης της οικονομίας. Από την άλλη, οι αντιπρόσωποι των μικροαστών, μεσαίων τάξεων και ιδιοκτητών μεσαίων επιχειρήσεων, πολεμούν με το όπλο στο χέρι ενάντια στον Ουκρανικό στρατό. Και, επίσης, ο Μαρξ και ο Ένγκελς είχαν τονίσει πως εθνικοποίηση δεν σημαίνει σοσιαλισμός.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις, είχαν μερικώς σταματήσει μετά το Μινσκ. Οι εξεγερμένοι απέσυραν τον βαρύ οπλισμό. Το Κίεβο δεν απέσυρε καθόλου τα βαριά του όπλα. Το Κίεβο για δεύτερη φορά έσπασε την εκεχειρία. Για δεύτερη φορά, ο Πούτιν σταμάτησε τις δυνάμεις των εξεγερμένων, όταν επιτίθονταν.
Το Κίεβο ξέσκισε εντελώς τις συμφωνίες του Μινσκ. Κανένα «ειδικό καθεστώς» του Ντονμπάς, καμιά Ρώσικη γλώσσα και πάει λέγοντας. Ο Ουκρανικός στρατός τώρα ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα επίθεση.

Πολλοί Ευρωπαίοι έχουν την ψευδαίσθηση πως ο Πούτιν αντιτίθεται στον Βορειοαμερικάνο παγκόσμιο αστυνόμο. Αυτό δεν αληθεύει. Ο Πούτιν κινείται στο κατόπιν της πολιτικής της Ουάσινγκτον. Ο Πούτιν προμηθεύει στις ΗΠΑ μηχανικό εξοπλισμό για πυραύλους. Επίσης, έχει υπογράψει συμφωνία να προμηθεύει εξοπλισμό για την Antares. Γνωρίζετε ότι ο Πούτιν έστειλε τανκς, κανόνια κ.λπ. από την Κριμαία στους Ουκρανούς Ναζί φονιάδες; Γνωρίζετε ότι η Ρωσία προμηθεύει τους Ουκρανούς Ναζί φονιάδες με μηχανές, λιπαντικά για τανκς και άλλα άρματα μάχης, με στρατιωτικά φορτηγά, τμήματα στρατιωτικών ελικοπτέρων, με χρήματα μέσω τραπεζικών στρατιωτικών δανείων;!
Πόσο «πικάντικη» εικόνα: το Κίεβο (κι όλος ο κόσμος!) ανακηρύξαν την Ρωσία ως επιτιθέμενο και τώρα ζητούν από τον επιτιθέμενο διευκολύνσεις σε σχέση με το αέριο!
Βλέπουμε πως το Κίεβο κυριαρχείται από την Ουάσιγκτον. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η εξέγερση στο Ντονμπάς είναι κομμάτι του αντιφασιστικού ξεσηκωμού στον κόσμο ενάντια στις ΗΠΑ, όπως στην Αργεντινή το 2001, στη Βενεζουέλα, στη Βολιβία, στη Νικαράγουα, στη Βραζιλία κλπ.