Ο Ιστορικός του μέλλοντος για τους Ναζί

Με την φράση “ο Ιστορικός του μέλλοντος όταν δεν θα υπάρχουν πληρωμένες πέννες και μισθωτοί δημοσιογράφοι θα δει…” ξεκίνησε τον σχολιασμό των μαρτύρων ο κ. Τσάγκας συνήγορος υπεράσπισης του Γρέγου της ΧΑ στις 30/03/2017. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του προσπαθούν να πείσουν ότι δεν έχει δοθεί κανένα στοιχείο για εγκληματική δράση της οργάνωσης. Τζάμπα ο συνήγορος μας έβαλε τους δημοσιογραφους να ψάχνουμε τους ανύπαρκτους μισθούς μας. Μάλλον παραβλέπει ότι ο Ιστορικός του μέλλοντος θα δει μια εγκληματική όργάνωση ενώ δικάζεται για τις δράσεις της που έχουν κίνητρο την ναζιστική ιδεολογία εξακολουθεί να διαπράττει εγκλήματα όπως αυτό της 1ης Απριλίου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Aπριλίου, στο κέντρο της Aθήνας, στους Αμπελόκηπους, χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον γραμματέα της Τοπικής τους Οργάνωσης, και υπαλλήλου στη Βουλή στο γραφείο του Μιχαλολιάκου, ξυλοκόπησαν περαστικό φοιτητή. Οι φασίστες που θεώρησαν τον φοιτητή ύποπτο (για την επίθεση που δέχθηκαν το ίδιο πρωί τα γραφεία της X.A. με βαριοπούλες) και τον χτύπησνα βάρβαρα στο κεφάλι και το πρόσωπο μέχρι που λιποθύμησε. Συγχρόνως του έκλεψαν φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά είδη.

Αργότερα άλλα μέλη της οργάνωσης πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα της ΧΑ έξω από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο άτυχος φοιτητής.

 

Αυτά ενόσο οι φασίστες δικάζονται για τις εγκληματικές τους δράσεις. Την Πέμπτη 30 του μήνα συνεχίστηκαν οι σχολιασμοί των μαρτύρων με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στη δίκη της ΧΑ. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχανε οι συνήγοροι υπεράσπισης. Λόγω της έναρξης του συνεδρίου του ΚΚΕ το μεγαλύτερο μέρος της Πολιτικής Αγωγής απουσίαζε από την διαδικασία. Οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν να αμφισβητήσουν μάρτυρίες βασισμένοι σε αβέβαια νομικά κωλύματα. Επικαλούμενοι γεγονότα όπως την ένορκη κατάθεση ανήλικων στο Παλαιό Φάληρο, ή ότι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, πριν της σύνταξη της δικογραφίας βοήθησε σε διερμηνεία, θέλουν να άκυρώσουν όλη τη μέχρι τώρα διαδικασία. Επίσης οι ναζί φαίνεται ότι μελετούν πολύ καλά τις εσωτερικές αντιθέσεις και τους διαπληκτισμούς στο χώρο του κινήματος. Αναφορά επί παραδείγματι έγινε από τον συνήγορο του Κασιδιάρη, Παπαδέλη στα πρόσφατα γεγονότα στην ΣΕΜΦΕ. Ο πυροτεχνικός τρόπος που γίνονται συνήθως τέτοιου είδους αναφορές κάνουν φανερό ότι απλά οι ναζί θέλουν να δημιουργήσουν ρωγμές στους κινηματικούς χώρους ευελπιστώντας, ένας θεός ξέρει σε τί.

 

Μεσούσης της διαδικασίας όπου οι παραπάνω δικηγόροι προσπαθούν να καταστήσουν τους εντολείς τους άσχετους με εγκληματικές ενέργειες, η οργάνωση συνεχίζει την δράση της. Ο ξυλοδαρμός του φοιτητή στους Αμπελόκηπους, η επιδρομή του Λαγού στο σχολείο στο Πέραμα είναι τέτοια περιστατικά. Έχουν σημειωθεί περιστατικά και σε άλλες περιοχές όπως Σεπόλια ή Γκάζι. Μην ξεχάσουμε πως ακόμα και μέσα στο δικαστήριο το Δεκέμβριο του 2015 ο δικηγόρος του Πανταζή, Καρυδομάτης κτύπησε Γερμανό Δημοσιογράφο, και συντρόφισσα από την ΚΕΕΡΦΑ που παρακολουθούσαν την διαδικασία. Επίσης βρεθήκαμε μάρτυρες της τακτικής του Ταγματος Εφόδου στις 1 Νοέμβρη 2016 κατά την είσοδο μελών της ΟΡΜΑ στον χώρο του Εφετείου. Συντονισμένα και κατόπιν σήματος σύσσωμο το ακροατήριο των υποστηρικτών της ΧΑ εξήλθαν στον προαύλιο χώρο για να χτυπήσουν τους αντιφασίστες συντρόφους. Όλη αυτή η ζωντανή πραγματικότητα απόδομεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια την ρητορική της υπεράσπισης.

 

Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι οι προεκτάσεις των χεριών του συστήματος. Εκεί που τα νόμιμα μέσα αδυνατούν να κτυπήσουν ή να καταστείλουν τους αγώνες και τις φωνές μας οι φασίστες αναλαμβάνουν να κάνουν την βρωμοδουλειά. Άλλωστε η συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, μέσω τις Δίκης έγιναν γνωστές ακόμα και έξω από τους κινηματικούς αντιφασιστικούς χώρους που μελετάμε και παλεύουμε το φαινόμενο του φασισμού. Έτσι είναι αδύνατο ακόμα και να φανταστούμε μια Χρυσή Αυγή χωρίς εγκληματική δράση.

Bεβαίως, η εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης, απόρροια της ρατσιστικής, φασιστικής ιδεολογίας τους, βασίζεται στο / και τροφοδοτείται από το καπιταλιστικό σύστημα στην εποχή της κρίσης και παρακμής του.

 

Σοφία Τσάρου