του Γρηγόρη Δαφνή

Σκεφθήκατε πόσα χρόνια χρειάζονται για τους εμβολιασμούς κύριε Μητσοτάκη για να καλυφθεί ο πληθυσμός της χώρας;

Ο πρωθυπουργός Κ. (Κούλης) Μητσοτάκης, θριαμβευτικά ανακοίνωσε, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ότι από τις 20 του Γενάρη θα γίνονται στην Ελλάδα 8.000 εμβόλια την ημέρα! Φαίνεται ότι ο τύπος που έχει στρογγυλοκαθήσει την πολυθρόνα της εξουσίας ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τι λέει. Οι σύμβουλοί του δεν καταλαβαίνουν;

Αν χρειάζεται να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού για να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας, μείον τα παιδιά, μείον και τους ψεκασμένους, μείον και όσους λόγω άλλων προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να εμβολιαστούν, υπάρχει ένας αριθμός τουλάχιστον 5 ή 6 εκατομμυρίων ανθρώπων που πρέπει να εμβολιαστούν. Και πολλαπλασιάζοντας επί 2, καθώς οι δόσεις εμβολιασμού είναι δύο, σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν 10 έως 12 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Με το ρυθμό που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης, 8.000 εμβολιασμοί την ημέρα, σημαίνει ότι θα απαιτηθούν 1.250 έως 1.500 ημέρες ή από 3,4 έως 4 και παραπάνω χρόνια για να καλυφθεί ο πληθυσμός.

Ακόμη και αν κατεβάσουμε τον αριθμό των προς εμβολιασμό στα 3 έως 4 εκατομμύρια ανθρώπους, σημαίνει ότι θα απαιτηθούν, με το ρυθμό Μητσοτάκη, 750 έως 1000 ημέρες για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Δηλαδή 2 με 2,5 χρόνια!

Αν οι κυβερνώντες δεν είναι ηλίθιοι τότε θεωρούν τον ελληνικό λαό ηλίθιο, παίζοντας με την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι ίδιοι βέβαια, οι υπουργοί, οι κυρίες των υπουργών και οι παρατρεχάμενοι αυτών φρόντισαν να εμβολιαστούν.

Μην παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων του λαού, μην παίζετε με τις ζωές της εργατικής τάξης ανάλγητοι της εξουσίας.