Ανεπιθύμητος και αυτός και οι βάσεις του!

Αντι-ιμπεριαλιστική Συγκέντρωση στην Αθήνα

Δευτέρα 28/9, 18.30, πάρκο Ελευθερίας (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής)

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, έρχεται στην Ελλάδα όχι μόνο για να επιτηρήσει την διαιώνιση της επικυριαρχίας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή, αλλά για να αναπτύξει τις νέες ιμπεριαλιστικές επιθετικές στρατηγικές στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, επεκτείνοντας το θέατρο του πολέμου προς το Ιράν και απειλώντας να ανάψει την πυρκαγιά του πολέμου στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Τραμπ προερχόμενος άμεσα από τον ακροδεξιό συρφετό του Tea Party και πρώην επικεφαλής της CIA είναι δέκα φορές πιο ανεπιθύμητος:

  • Γιατί κανείς στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο “δεν μπορεί να αναπνεύσει” όσο καταστέλλεται το κίνημα Black Lives Matter και όσο οι μπάτσοι σκοτώνουν στο δρόμο.
  • Γιατί επιβάλλει κυρώσεις ενάντια στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης επειδή τόλμησε να ερευνήσει εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν επί των ημερών του ως επικεφαλής της CIA.

Λίγες βδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές έρχεται για την επικαιροποίηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας; Έρχεται για την επέκταση της χρονικής της διάρκειας;

Όχι μόνο! Έρχεται να προωθήσει την ατζέντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Δεν φέρνει την ειρήνη στην περιοχή αλλά νέα φορτία με καύσιμη ύλη για την εξάπλωση του πολέμου.

Ο Κούλης Μητσοτάκης και ο Δένδιας τρέχουν να τον υποδεχτούν για να κερδίσουν την εύνοιά του στα πλαίσια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος, που δεν ήξεραν ότι πήγαν στην Αίγυπτο για να υπογράψουν συμφωνία με τον Αλ Σίσι για τις αμοιβαίες αποκλειστικές ζώνες αλλά το έπραξαν κουνώντας την ουρά τους όταν τους το ζήτησαν οι ΗΠΑ, τώρα τρέχουν να πάρουν κάποιο κόκκαλο από το αφεντικό.

Το αφεντικό θέλει την επέκταση της προβλήτας Κ-14 στη Σούδα για να υποδέχεται περισσότερα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και θάνατο για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Κάθε επίσκεψη εκπροσώπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην περιοχή μας είναι ένας λόγος για τους εργαζόμενους, το φτωχό λαό και τη νεολαία να επαγρυπνεί για την ειρήνη, την ελευθερία και την ευημερία τους.

Αυτή η επίσκεψη βρίσκει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο να έχει μετατραπεί σε μια τάφρο θανάτου προσφύγων γεννημένων από τις θηριωδίες των ΗΠΑ στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και ολόκληρη την περιοχή. Αυτή η επίσκεψη έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά του εθνικισμού. Έρχεται να υποστηρίξει τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών ενέργειας για να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Το ΕΕΚ καλεί σε πόλεμο κατά του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και μπορούμε να διεξάγουμε με επιτυχία αυτόν τον πόλεμο μόνο στο βαθμό που κηρύσσουμε τον ταξικό πόλεμο εναντίον των ντόπιων ερεισμάτων του, της «δικής μας» κεφαλαιοκρατίας, οργανώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη και των φασιστικών παραφυάδων της, με στόχο την εξουσία των εργατών και των εργαζόμενων λαϊκών μαζών.

Καμία εξόρυξη δεν πρόκειται να βοηθήσει το λαό να ξεφύγει από τη φτώχεια του. Αντίθετα απειλεί με νέες οδύνες, περιβαλλοντική καταστροφή και πολεμικές αναφλέξεις.

Έξω ο Πομπέο! Έξω ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, οι εκπρόσωποι του και οι βάσεις του!

Στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών να απαντήσουμε με πόλεμο των εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων μαζών στην Ελλάδα και την Τουρκία, σε ολόκληρη την περιοχή! Να τελειώνουμε με τους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους κυβερνώντες λακέδες τους! Αυτό μπορούμε να το εξασφαλίσουμε μόνο στο δρόμο!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ