Ανακοίνωση του ΕΕΚ-Τροτσκιστές για την απεργία και τις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις της 9 και 10 Ιούνη

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές καταγγέλλει την υπουργό Κεραμέως της δεξιάς κυβέρνησης για το νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση στη βουλή εντός του πρώτου δεκαήμερου του Ιούνη. Πρόκειται για μια κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία γίνεται παρά και ενάντια στην άρνηση των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και των συλλόγων τους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, να δεχτούν αυτό το αντι-εκπαιδευτικό έκτρωμα.

Η ιστορική, δομική και παγκόσμια κρίση του παρακμασμένου καπιταλισμού, στη νέα φάση του ποιοτικού άλματος που έχει μπει, οδηγεί την δεξιά καπιταλιστική κυβέρνηση, σ’ αυτήν την επιχείρηση διάλυσης της εκπαίδευσης, διαμορφώνοντας το νομικό οπλοστάσιο για την χειροτέρευση των μισθών πείνας, την επέκταση της «προσωρινής απασχόλησης» και των απολύσεων, σε συνδυασμό με την επιχείρηση υποταγής της νεολαίας στην αστική εξουσία. Το νομοσχέδιο-έκτρωμα έχει τη σφραγίδα του μετεμφυλιοπολεμικού κράτους της δεξιάς, αντανακλώντας το άθλιο πολιτικό ποιόν της ίδιας της Κεραμέως ως καριερίστριας του χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού και ντίλερ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ομίλων και εταιρειών αλλά και την όλη άλυτη και σοβούσα κρίση αστικής εξουσίας μέσα από την οποία αυτή και η κυβέρνησή της ανέβηκαν στο σβέρκο του ελληνικού λαού.

Ο πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους πυροδοτείται από το αδιέξοδο του καπιταλισμού, μπροστά στο ενεργό εκρηκτικό μείγμα της διπλής καπιταλιστικής κρίσης και ανθρωπιστικής κρίσης με την πανδημία. Συγχρόνως γίνεται μέσα στη δίνη του άλματος της πολιτικής κρίσης στις ΗΠΑ, με την μεγάλη κοινωνική εξέγερση ενάντια στο κράτος των δολοφόνων του Τζορτζ Φλόυντ και τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο σε αλληλεγγύη στους εξεγερμένους.

Όλοι στους δρόμους της αναμέτρησης με την Κυβέρνηση! Η απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως, αφορά όλη την εργατική τάξη στη νέα φάση των προβλημάτων και της αναμέτρησης στην οποία έχει μπει διεθνώς και στην Ελλάδα. Να προχωρήσουμε μπροστά, σε ρήξη με την άθλια συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και φέρνοντας στο επίκεντρο τα αιτήματα των πιο εκμεταλλευμένων, καταπιεσμένων και αποκλεισμένων στρωμάτων των εκπαιδευτικών και της νεολαίας, με τη συνέχιση της απεργίας επ’ αόριστον. Σε ταξική ενότητα με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που παλεύουν ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου, τους καλλιτέχνες και τους πρόσφυγες που κινητοποιούνται ενάντια στις εξώσεις. Κάτω η Κυβέρνηση και το αστυνομικό κράτος του κεφαλαίου. Εμπρός για την προλεταριακή επανάσταση, την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:00.

8/6/2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

(για επικοινωνία: eek@ath.forthnet.gr, neaprooptiki.gr)