Κινητοποιήσεις στον ΟΕΚ

Σε συνεχείς κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ και στον ΟΕΕ. Οι δυο οργανισμοί, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, τελούν υπό κατάργηση κι αντικατάστασή τους από νέο, ενιαίο οργανισμό. Φυσικά, οι τύχες χιλιάδων εργαζομένων που είτε εργάζονταν είτε εξαρτιόνταν από τους οργανισμούς αυτούς μέσω διαφόρων προγραμμάτων και παροχών, βρίσκονται στον αέρα.
Εργαζόμενοι των ΟΕΚ και ΟΕΕ βρέθηκαν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έξω από την Κεντρική Υπηρεσία του ΟΕΚ στη Πατησίων και Σολωμού, ενώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης κι εργαζόμενοι από άλλα συνδικάτα και κλάδους, στους οικοδόμους, στο μέταλλο, στη δημόσια διοίκηση κοκ.
Μετά από τη συγκέντρωση, αντιπροσωπεία εργαζομένων μετέβη στη Βουλή όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλισης Κουτρουμάνη.
Την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ προχώρησαν σε 48ωρη απεργία. Παράλληλα με ανακοίνωσή τους καλούν όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να εκφράσουν την συμπαράσταση κι αλληλεγγύη τους στην απεργία. Το πρωί της Τρίτης, μετά από συγκέντρωση έξω από τον ΟΕΚ, οι εργαζόμενοι ακολούθησαν με πορεία τον δρόμο προς το Υπουργείο Εργασίας, κλείνοντας την κυκλοφορία στην Σταδίου.
Τα άμεσα αποτελέσματα από την παράλογη απόφαση να καταργηθούν οι δυο οργανισμοί, είχαν φανεί άμα τη ανακοινώσει της, από τις 15/2, όταν ζευγάρι εργαζομένων στον ΟΕΚ, είχαν ανέβει στον 2ο όροφο της Υπηρεσίας κι απειλούσαν να πηδήξουν στο κενό. Η απελπισία της ανεργίας στην οποία ωθούν χιλιάδες εργαζομένους με μόνο μια υπογραφή, θα έχει τέτοια κι ακόμη χειρότερα αποτελέσματα. Μόνη λύση είναι η απόγνωση να γίνει οργή, κι η οργή οργάνωση για να τους ανατρέψουμε, αυτούς και τα μνημόνια τους.