ΟΕΝ: ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ”ΤΣΕΚΟΥΡΙ” ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΨΩΜΙ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της Γ’ Αξιολόγησης του προγράμματος μνημονιακής φρίκης περιστέλλει το δικαίωμα στην απεργία και καθιερώνει αποκλειστικά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Δεν τους φτάνει που επέβαλαν τη φτώχεια και την ανεργία, τώρα θέλουν να αφαιρέσουν και τα μέσα αντίστασης των εργαζομένων.

Γιατί φοβούνται ότι η διαδικασία  ”έξοδου” από τα  Μνημόνιο δεν θα αποτελέσει την είσοδο στην κοινωνική και πολιτική ”κανονικότητα”, αλλά σε ένα πρωτοφανή γύρο συγκρούσεων. Γιατί η κρίση, διεθνώς και στην Ελλάδα, γιγαντώθηκε κατά τη μνημονιακή περίοδο, δεν περιορίστηκε.

Γι’ αυτό οι από πάνω επιχειρούν να καταστείλουν προληπτικά τις μελλοντικές εργατικές αντιστάσεις. Γι’ αυτό, η επίμαχη διάταξη για την απεργία προβλέπει την παρουσία του 50% των μελών ενός σωματείου μιας επιχείρησης για τη λήψη απόφασης για απεργία. 

Μέσα στα πλαίσια της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, η επιβολή της παρουσίας του 50% για τη λήψη απόφασης σημαίνει πρακτικά περιστολή του δικαιώματος στην απεργία. Οι νέοι εργαζόμενοι, αυτοί που ήδη δουλεύουν ή θα πιάσουν δουλειά, είναι τα πρώτα θύματα της τρομοκρατίας των αφεντικών.

Η απαρτία και η δημοκρατία των σωματείων και του εργατικού κινήματος είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος. Το εργατικό κίνημα πρέπει να αποφασίσει για τα θέματα που το αφορούν και όχι το κράτος των Μνημονίων. Αυτοί που μιλάνε τώρα για “δημοκρατία” είναι αυτοί που απελευθέρωσαν πριν 6 μήνες τις ομαδικές απολύσεις. Είναι εκείνοι που διατήρησαν το μειωμένο κατά 22% κατώτατο μισθό και τις διαλυμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Είναι εκείνοι που έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τη δημοκρατική απόφαση του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015 ενάντια στη λιτότητα της τρόικας και των Ελλήνων καπιταλιστών. 

Η νεολαία πρέπει να βγει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μη ζήσει μια ζωή στο περιθώριο! Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα!

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν κηρύσσουν Γενική Απεργία! Πρέπει να παλέψουμε για Γενική Απεργία Διαρκείας. Κάτω ο υποταγμένος κρατικοδίαιτος γραφειοκρατικός συνδικαλισμός!

Το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα, μαζί με τη νέα γενιά στους χώρους δουλειάς μπορούν να δώσουν νέο αέρα μάχης στις κινητοποιήσεις των σωματείων και των ομοσπονδιών που δεν σκύβουν το κεφάλι και παίρνουν απο φάσεις απεργίας για την Παρασκευή 12 Γενάρη.

Μαθητές και φοιτητές να συμμετάσχουν στις εργατικές κινητοποιήσεις της 12ης Γενάρη με καταλήψεις σε σχολεία και σχολές.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού πρόδωσε το λαό με τα ψέματα για έξοδο από τα μνημόνια τώρα θέλει να τον αφήσει άοπλο και δίχως φωνή, γιατί η φωνή της πάλης του είναι η απεργία.

Να  ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του, τα Μνημόνια και την Τρόικα! Να ανοίξουμε το δρόμο για την εργατική εξουσία και μία σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Παρασκευή 12/1, 12μμ

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας