[ Ένα συγκινητικό μήνυμα – ευχαριστίες σε όσους και όσες συμπαραστάθηκαν στον Βασίλειο Μάγγο, στο Βόλο, έστειλε η οικογένεια του Βασίλη, του νεαρού που επειδή τόλμησε να δείξει αλληλεγγύη στους φίλους και συντρόφους του χτυπήθηκε βάρβαρα από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στον πρόωρο θάνατο. Τον απάνθρωπο κόσμο τους θα πολεμάμε πάντα! Μέχρι ο κόσμος της ελευθερίας και της ανθρωπιάς για τον οποίο πάλευε ο Βασίλης Μάγγος να νικήσει! ]

Κρατάμε το μήνυμα του Βασίλη μαζί με την πίστη πως ο κόσμος της ελευθερίας θα νικήσει τον κόσμο του μίσους, της βαναυσότητας και της παλιανθρωπιάς.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους/ες όσοι/ες αυτές τις σκληρές μέρες για μας και την κοινωνία, με οποιοδήποτε τρόπο, μας συμπαραστέκονται αμέριστα:
-Τους φίλους/ες και συναγωνιστές/τριές του, που ήταν δίπλα του πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή.
Αισθανόμαστε περήφανοι που οι σύντροφοί/σες του τον μετέφεραν στους ώμους τους και τον κράτησαν τόσο ψηλά -όσο κρατούν και τις ιδέες τους- στην τελευταία πορεία του προς το κοιμητήριο και την αιωνιότητα!
-Τους φίλους/ες και συγγενείς της οικογένειάς μας.
-Τους μαθητές/τριες μας από το Βόλο, τη Σκιάθο, την Εύβοια και την Τήλο.
-Τους συναδέλφους/σες μας και όλους τους φορείς που πήραν θέση με ψηφίσματα.
-Το Μορφωτικό Σύλλογο Ελάτειας Λάρισας και τους συγχωριανούς/ές μας, που άφησαν τις δουλειές τους και έτρεξαν στο Βόλο.
-Όλους τους ανθρώπους, τις Συλλογικότητες και τα Κινήματα, που από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από άλλες χώρες του κόσμου, μας δηλώνουν τη στήριξή τους.

Ο Βασίλειος, μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, έζησε για ένα μήνα ταλαιπωρημένος σωματικά και ψυχικά και με το πικρό παράπονο, ότι σ’ αυτή τη χώρα -από την οποία λένε ότι κατάγεται η δημοκρατία- κανένας υπεύθυνος ούτε είδε, ούτε άκουσε, ούτε ασχολήθηκε με τον αναίτιο ξυλοδαρμό και βασανισμό του, τα οποία συνέβησαν (Κυριακή 14 Ιουνίου 2020) την ώρα που έτρεχε να συμπαρασταθεί-διαμαρτυρηθεί έξω από τα δικαστήρια σε συλληφθέντες συμπολίτες, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της προηγούμενης μέρας και οι οποίοι, όπως και ο ίδιος, απαιτούσαν καθαρή ατμόσφαιρα για την πόλη του Βόλου.
Τώρα πια…
Βάλσαμο στην ψυχή μας και Κεράκι στη μνήμη του
είναι η τεράστια απήχηση που έχουν οι Ιδέες και οι Αγώνες του παιδιού μας Βασίλειου, για έναν Καλύτερο και πιο Δίκαιο κόσμο…