OΛOI ΣTH ΓENIKH AΠEPΓIA 17/5/2017: Όχι μια απεργιακή τουφεκιά – Γενική απεργία διαρκείας

OΛOI ΣTH ΓENIKH AΠEPΓIA 17/5/2017: Όχι μια απεργιακή τουφεκιά – Γενική απεργία διαρκείας

 

Για άλλη μια φορά οι σκληρές διαπραγματεύσεις και οι “κόκκινες γραμμές” εξαφανίστηκαν. Η προαναγγελθείσα, εδώ και εβδομάδες νέα συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι πια δεδομένη. Χωρίς ακόμα να έχουν εφαρμόσει όλα τα επαχθέστατα μέτρα που έχουν ψηφίσει από το περασμένο φθινόπωρο, αυτά που συμφώνησαν αυτές τις ημέρες, συνιστούν ένα πραγματικό κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Πλέον όμως όλοι μας, όλοι όσοι ζούμε από τη δουλειά μας ξέρουμε. Έχουν συμφωνήσει τα πάντα από το καλοκαίρι του 2015, και εφαρμόζουν το κινέζικο μαρτύριο της μέτρο το μέτρο νομοθέτησης.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής.

 

ΤΩΡΑ ENANTIA

  • στο σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
  • τις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και όλης της δημόσιας περιουσίας
  • τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, ηλεκτρονικές πλέον, για να αποφεύγουν τον “εχθρό λαό”
  • το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων και τη δουλειά την Κυριακή
  • Τη μείωση του αφορολόγητου σε όρια εξαθλίωσης

Δε θα δυστυχήσει ο λαός, δε θα στερηθεί η νεολαία το μέλλον για να πληρώνονται οι βδέλες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ξένοι και ντόπιοι. Για να συντηρείται ένα πολιτικό σύστημα σάπιο και παραπαίον.

Σ’ αυτούς που στερούν απ’ τους εργάτες και τον εργαζόμενο λαό τη ζωή να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση. Στην αντιλαϊκή τρόικα, που τώρα λέγεται κουαρτέτο, λέμε:

OXI!

Tα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια δεν θα περάσουν! KATΩ TA MNHMONIA. Να μη φτάσουν στη Βουλή οι νέες συμφωνίες τους.

Ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα κάτω και τα αριστερά. Φραγμός σε όποια κυβέρνηση της Ν.Δ. Να χαλάσουμε τα σενάρια νέων οικουμενικών κυβερνήσεων.

Eπί 9 χρόνια η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, και η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, δεν λέει να ορθοποδήσει. Όσα ποσά –απ’ τον ιδρώτα των εργαζομένων, με περικοπές μισθών, φόρους και πάλι φόρους, με σφαγιασμό ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων- και αν ρίχνονται, η καπιταλιστική οικονομία δεν ανακάμπτει. Γιατί η κρίση είναι παγκόσμια, συστημική και ιστορική. Ο Τραμπ στη θέση του προέδρου των Η.Π.Α. είναι η έκφραση αυτού του ιστορικού συστημικού αδιεξόδου, όπως και η προσπάθεια των φασιστών σε όλη την Ευρώπη να εμφανιστούν ως η εναλλακτική μιας συστημικής κρίσης, της οποίας οι ίδιοι είναι γεννήματα.

Xρειάζονται μέτρα εξόδου από το σύστημα για να ανακάμψει η οικονομία και να χτυπηθεί η θανατηφόρα ανεργία, με εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και ΔIAΓPAΦH TOY XPEOYΣ.

Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καλεί τους εργάτες, συνδικαλισμένους και μη, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τον εργαζόμενο λαό, σε δράση.

H γενική απεργία στις 17 Μάη την οποία κήρυξαν η ΓΣΕΕ-AΔEΔY, τρέχοντας να προλάβουν την οργή των εργαζομένων, που θα σαρώσουν και τους ίδιους, είναι μια ευκαιρία για μαζική απάντηση στα μέτρα σφαγιασμού των εργατικών δικαιωμάτων και θανάσιμης φορομπηξίας για ευρύτερα λαϊκά στρώματα – την ίδια στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο, και οι εφοπλιστές μένουν στο απυρόβλητο.

Δεν εμπιστευόμαστε τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Kαλούμε τους εργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με συνελεύσεις και αυτοοργάνωση.

Kάτω τα Mνημόνια, οι εμπνευστές και οι διαχειριστές τους!

Nα οργανώσουμε γενική πολιτική απεργία διαρκείας, να διώξουμε τους μνημονιακούς μνηστήρες της εξουσίας που φορτώνουν τη χρεοκοπία του καπιταλισμού στις πλάτες της εργατικής τάξης. Για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό, για μια επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού.

Nα δώσουμε τη μάχη για τη ζωή μαζί με όλα τα θύματα της κρίσης του συστήματος, τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη βαρβαρότητα, το ρατσισμό και το φασισμό. Όχι στα στρατόπεδα εγκλεισμού και συγκέντρωσης και τη στρατιωτική δράση που τα καπιταλιστικά κράτη της E.E. και εξαπολύουν ενάντιά τους.

Aγώνας ενιαίος, ταξικός, ενάντια στα αφεντικά της E.E. και τους ντόπιους διαχειριστές τους.

Aθήνα 4-5-2017