ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
 ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, 12:00
Ούτε σπιθαμή στους φασίστες! 
Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε αφισοκολλητές – μέλη του συνδικάτου ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά τον Οκτώβριο, που προπαγάνδιζαν εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση. Οι υμνητές του Χίτλερ δεν ξεχνούν ότι τους τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός και επιτίθενται σε πρωτοπόρα κομμάτια της εργατικής τάξης για να τους τρομοκρατήσουν! Γιατί γνωρίζουν ότι θα τους ξανατσακίσουν. 
Η επίθεση σε μέλη της ΠΕΝΕΝ δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Mόλις την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη επιτέθηκαν κατά της αντιφασιστικής πολιτικής εκδήλωσης που διεξαγόταν στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας. Την Tρίτη 5 Δεκέμβρη φασιστοειδή επιτέθηκαν σε τρεις αντιφασίστριες και έναν αντιφασίστα αφισοκολλητές στο Mαρούσι. Πριν 2 μήνες επιτέθηκαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Πέραμα, ενώ κανείς δεν ξεχνάει το ρατσιστικό μίσος πέρσι, ενάντια στα προσφυγόπουλα στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικόνιου Περάματος με επικεφαλής τον ναζιστή μπράβο Λαγό. Στον Ασπρόπυργο χτύπησαν μετανάστες-εργάτες γης. Aν και οι αρχηγοί τους δικάζονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς και αναρχικούς, με κάθε τρόπο επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους βγαίνοντας από τις τρύπες τους. 
Eπιχειρούν να σπείρουν τον φόβο στην κοινωνία ώστε να χειραγωγήσουν εξαθλιωμένα και αποπροσανατολισμένα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από την καπιταλιστική κρίση. Κι ενώ ενδύονται -κατά τις διδαχές του ινδάλματός τους, του Xίτλερ- φιλολαϊκή προβιά, ποτέ δεν θίγουν τα αφεντικά, τους εφοπλιστές, το βιομηχανικό κεφάλαιο. Γιατί αποτελούν το μακρύ χέρι του κεφαλαίου για τη διάλυση των οργανώσεων της εργατικής τάξης.
Σε όλες τις επιθέσεις έχουν την στήριξη, την ανοχή ή τα «στραβά μάτια» της αστυνομίας. Aφεντικά και καπιταλιστικό κράτος τους χρησιμοποιούν ως παρα-κρατική δύναμη εκεί που δεν μπορούν να τιθασεύσουν το κίνημα με τις κλασικές μεθόδους της αστικής δημοκρατίας.
H πάλη κατά του φασισμού δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει την πάλη ενάντια στα αφεντικά, για τη συντριβή του καπιταλιστικού κράτους. Του κράτους που αφήνει τον σφάχτη του Παύλου Φύσσα Ρουπακιά να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ αριστερούς και αναρχικούς αγωνιστές τους ρίχνει στην απομόνωση. 
Η ψευτο-αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προφασιζόμενη την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αφήνει ελεύθερους τους φασίστες, φυλακίζει νέους ανθρώπους όπως την Ηριάννα και τον Περικλή και ταυτόχρονα βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του λαού και της νεολαίας με τις επιταγές του μνημονίου, στο όνομα μιας «δίκαιης ανάπτυξης». Μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση και στην ανέχεια για τη διάσωση του χρεοκοπημένου καπιταλισμού και των τραπεζών.
Φτάνει πια! Η εργατική τάξη κι η νεολαία πρέπει να βγει στο δρόμο και να συντρίψει τους φασίστες. Με την εργατική τάξη στην εξουσία για την ανατροπή των μνημονίων, του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους και το φασισμό, για την καταστροφή του αστικού κράτους και την κατάργηση κάθε εξουσίας. 
Χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο στη δράση όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φασιστική βαρβαρότητα. Για το τσάκισμα του φασισμού, για τη λευτεριά του λαού.  
Ούτε στο Πέραμα ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά! Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά!
 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ                                                                                    14-12-2017