Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου

Παρασκευή 30 Μαρτίου, 1.30 μ.μ. Προπύλαια

Πόλεμο στον πόλεμο

κυβέρνησης, κεφαλαίου, τρόικας

Διπλή επίθεση δέχεται αυτή την περίοδο η νεολαία από την κυβέρνηση

Στο εσωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση χτυπά τη δημόσια εκπαίδευση με το νόμο Γαβρόγλου και ετοιμάζεται να εφαρμόσει άλλο ένα γύρο αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.

Συγκεκριμένα, συγχωνεύει τα ΤΕΙ Αθήνας -Πειραιά, περνά τους 2 κύκλους σπουδών στα ΑΕΙ και χτυπά το φοιτητικό συνδικαλισμό μέσω της νέας »συνδιοίκησης» στις σχολές. Εξάλλου στον αέρα βρίσκονται οι Φοιτητικές Εστίες.

Παράλληλα, ετοιμάζει νέες μειώσεις στα εισοδήματα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών στις οποίες ανήκει η πλειοψηφία των φοιτητών μέσα από τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις, το αφορολόγητο, αλλά και στις ανατροπές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Την ίδια ώρα, στο εξωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική πολιτική της με άλλα μέσα.

Μ ‘ άλλα λόγια, δεν προχωρά μόνο σε νέα χτυπήματα ενάντια στη νεολαία και το λαό στην Ελλάδα , άλλα έχει αναλάβει το ρόλο του »εργολάβου» του ΝΑΤΟϊκού και Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στην περιοχή σε βάρος των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Ο »εργολαβικός» αυτός ρόλος που άμεσο στόχο έχει την ένταξη της Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και την παραπέρα ανάπτυξη της κηδεμονευόμενης από τις ΗΠΑ συμμαχίας Ελλάδας -Ισραήλ – Αιγύπτου είναι και αυτός σε βάρος της νεολαίας της χώρας που ζούμε.

Και αυτό γιατί εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ του ελληνικού καπιταλισμού και των άλλων καπιταλιστικών χωρών της περιοχής.

Και αυτό υπό το βάρος της νέας εξελισσόμενης κρίσης του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Αυτό σημαίνει πίεση για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα για την νεολαία στην Ελλάδα.

Πάνω απ΄ όλα , όμως, υποθάλπει τον κίνδυνο πολεμικών αναμετρήσεων, τις οποίες πρώτη θα πληρώσει η νεολαία.

Η νεολαία πρέπει να απαντήσει στη διπλή πρόκληση.

Να απαντήσει τόσο στην επίθεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην επίθεση την οποία υποθάλπει η κυβέρνηση στο εξωτερικό της χώρας στις πλάτες της νεολαίας.

Όπως δεν δεχόμαστε να γίνουμε »λάστιχο» στη σφεντόνα των αφεντικών στη σχολή και τη δουλειά, έτσι δεν δεχόμαστε να γίνουμε και »κρέας» για τα κανόνια τους.

Γι’ αυτό παλεύουμε :

  • Να ακυρωθεί ο νόμος Γαβρόγλου , να σταματήσουν άμεσα οι συγχωνεύσεις -λουκέτα σχολών και να αποτραπούν τα νέα μνημονιακά μέτρα. Για μία Δημόσια Δωρεάν Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους, χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς, στην υπηρεσία του λαού, όχι των αφεντικών. Για ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο. Δημόσια δωρεάν σίτιση -στέγαση για όλους τους φοιτητές. Για την αναδιοργάνωση της παιδείας και της κοινωνίας σε σοσιαλιστικές βάσεις.
  • Να αποτραπεί κάθε πολεμική περιπέτεια. Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Όχι στον εθνικισμό. Κάτω η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιστών . Λαοί των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής αδέλφια μας. Ο εχθρός μας βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα: Είναι η ελληνική αστική τάξη, το κράτος της, η κυβέρνηση της, κόμματα της και όλοι μηχανισμοί της. Μόνο η ανατροπή της κυριαρχίας των καπιταλιστών, η εργατική εξουσία και η πάλη για Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

www.oen.org.gr  | www.eek.gr