ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

ΕΕΚ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ  ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Πάρτε μέρος στην Παν-αττική απεργία της Τρίτης 17 Γενάρη που κήρυξαν τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου

Όχι στις απολύσεις και την ανεργία. Όχι στα  εργασιακά νταχάου – Τα εργοστάσια στους εργάτες.

Ο αγώνας των χαλυβουργών, κυρίως, αλλά και οι αγώνες στο Alter στην ¨Ελευθεροτυπία¨ κ.α, είναι αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης. Δεν είναι απλά ένας αγώνας απέναντι στον αφέντη – Μάνεση που δια στόματος των μπράβων του, απολύει και απειλεί με κλείσιμο του εργοστασίου αλλά ένας αγώνας ενάντια στους αφεντάδες του καπιταλισμού συνολικά που εκμεταλλευόμενοι την κρίση του συστήματός τους τρίζουν τα δόντια τους φοβερίζοντας τους εργάτες. Η χρεοκοπία του καπιταλισμού είναι δεδομένη. Οι «αφεντάδες» δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στον λαό ούτε την δουλειά ούτε το ψωμί.

Το μέλλον ολόκληρης της βιομηχανικής ζώνης της Ελευσίνας και του Θριασίου είναι δυσοίωνο. Κλείσιμο εργοστασίων, χιλιάδες απολύσεις, μαζική ανεργία, εκ περιτροπής και μαύρη εργασία, φτώχεια και μιζέρια είναι τα ζητήματα που μπαίνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα των Δυτικών συνοικιών. Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε το σκοινί που θα μας κρεμάσουν; Πόσο ακόμη θα ανεχθούμε στον σβέρκο μας τον Μάνεση, τον Λάτση, τους Βαρδινογιάννηδες; Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε την λεηλασία της ζωής μας, του περιβάλλοντος, της ζωής των παιδιών μας; Θα αφήσουμε τους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας να νικηθούν ή θα βγούμε όλοι στους δρόμους για να πάρει ο Μάνεσης και οι όμοιοί του την απάντηση που τους χρειάζεται;

Σύντροφοι, αδέλφια

Τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Ελευσίνας κάτω από την πίεση του τεράστιου κύματος αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών, με μεγάλη καθυστέρηση, ίσως και με βαριά καρδιά πήραν απόφαση απεργίας για τις 17 Γενάρη. Όμως η επιτυχία της απεργίας είναι στα δικά μας χέρια. Δεν φτάνει να συμμετέχουμε απλώς στην απεργία. Δεν φτάνει να ακολουθήσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έτσι κι αλλιώς ο σκοπός τους μας είναι σκοτεινός. Δεν φτάνει η αλληλεγγύη. Πρέπει ο αγώνας σε κάθε εργοστάσιο να γίνει αγώνας όλων μας. Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να γίνει πανελλαδική. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά να υπερασπίσουμε την απεργία και το δικαίωμα στην δουλειά οργανώνοντας Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Για την ανατροπή της κυβέρνησης και του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί – για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό. Πρέπει να πολεμήσουμε αυτούς που καταστρέφουν την ζωή μας και να δημιουργήσουμε τους όρους μιας άλλης κοινωνίας χωρίς ανέργους, χωρίς απολύσεις, χωρίς φτωχούς, χωρίς αφεντικά και γραφειοκράτες. Μια κοινωνία απελευθερωμένη από τα δεσμά της ταξικής δουλείας και από κάθε εξουσία.

Αθήνα 4 Γενάρη 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ