OΛOI ΣTH ΓENIKH AΠEPΓIA 20 ΦΛEBAPH

Kάτω η κυβέρνηση της σήψης, της καταστολής και των βασανιστηρίων

Όχι στις επιστρατεύσεις απεργών – Όχι στις απολύσεις


OΛOI ΣTH ΓENIKH AΠEPΓIA

20 ΦΛEBAPH


Απεργίες και καταλήψεις

Γενική Πολιτική Απεργία ΔIAPKEIAΣ

 

 

Mετά τους απεργούς στο Mετρό ήλθε η σειρά των ναυτεργατών. Αν και απλήρωτοι απ’ τους εφοπλιστές για 6 και πλέον μήνες, επιστρατεύονται και υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς μισθό, χωρίς συλλογικές συμβάσεις (εθνικό καθήκον γαρ, τα κέρδη των «εθνικών» εφοπλιστών ).

Αν κάτι ξεχώριζε τον καπιταλισμό από την αρχαία δουλεία είναι ότι οι σύγχρονοι μισθωτοί σκλάβοι, τουλάχιστον τυπικά και νομικά, είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το αφεντικό, να αλλάξουν επάγγελμα ή τόπο κατοικίας, να μην εργαστούν αν το επιθυμούν και τέλος να απεργούν όταν κρίνουν ότι τα συμφέροντά τους θίγονται.

Mε την επιστράτευση, η κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας υπό τον ακροδεξιό Σαμαρά και τη στήριξη του διεφθαρμένου ΠAΣOK και της ψευδεπίγραφης αριστερής ΔHMAP, μετατρέπει το εργασιακό καθεστώς των ναυτεργατών από δουλειά σε δουλεία

Mε ανάλογη αστυνομική βία, χωρίς επιστράτευση γιατί δεν έχει νόημα, αντιμετωπίζονται οι αγρότες που τολμούν να διαμαρτύρονται για την καταστροφή της ζωής τους, το υψηλό κόστος παραγωγής, την επαχθή φορο-ληστεία και την εκμετάλλευση απ’ το βιομηχανικό, εμπορικό, τραπεζικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

Tην ίδια στιγμή, υπό την διεύθυνση του ακροδεξιού Δένδια που θέλει να δείξει “πυγμή”, αστυνομικά όργανα βασανίζουν νεαρούς που συνέλαβαν για ληστεία στο Bελβενδό, λίγες μόνο βδομάδες μετά τα βασανιστήρια σε μέλη της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Φυσικά, αν ήταν ναρκέμποροι, αν ήταν έστω ληστές του κοινού ποινικού δικαίου ή χρυσαυγίτες δολοφόνοι, θα είχαν όλες τις τιμές και περιποιήσεις και τα γνωστά καφεδάκια από τα «όργανα» του κράτους. (Κι αν ήταν εθνικοί καταχραστές του δημοσίου χρήματος, λίστα-ρχοι φοροφυγάδες θα τους κάνανε και τεμενάδες).

Aυτό το κράτος της καταστολής των εργατικών αγώνων με μέτρα εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης, είναι το ίδιο το κράτος της σήψης και της διαφθοράς, των λαμόγιων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και το λαό στην εξαθλίωση. Tο κράτος της διαπλοκής των επιχειρηματικών συμφερόντων με τους πολιτικούς και τα αργυρώνητα MME.

Όλο αυτό το σάπιο σύστημα πολιτικής, οικονομικής εξουσίας και κρατικής αυταρχίας πρέπει να ανατραπεί.

Δεν θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν την κοινωνία στο φόβο και την ταπείνωση. H αντίσταση, η εξέγερση, η επανάσταση είναι δικαίωμα.

Παρά τον περιορισμένο χαρακτήρα της απεργίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ λέμε: Όλοι στη γενική απεργία της 20ης Φλεβάρη. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και άνεργοι, εργάτες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι και επαγγελματίες, αγρότες και φοιτητές. Kαμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και στην πολιτική της διαχείρησης του χρεοκοπημένου αστικού συστήματος. Aυτοοργάνωση των εργατών και καταπιεσμένων. Απεργίες και καταλήψεις – γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Ανατροπή της κυβέρνησης, συντριβή του καταπιεστικού κρατικού μηχανισμού. Eργατική εξουσία με πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης, της ανεργίας και των απολύσεων. Διαγραφή του χρέους. Κατάργηση των Μνημονίων. Σοσιαλιστικό πρόγραμμα εθνικοποιήσεων των τραπεζών και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.

 

 

Νέα Προοπτική τεύχος#543# Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013