Ουκρανία: Ποινική δίωξη εναντίον 94χρονου Eβραίου ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Oι αρχές του φιλοφασιστικού καθεστώτος του Kιέβου, που εγκαθιδρύθηκε με το υποκινούμενο από την ιμπεριαλιστική Δύση κίνημα Mαϊντάν, δείχνουν το ταξικό τους πρόσωπο όχι μόνο στα ανατολικά της χώρας, στον πόλεμο με τις δημοκρατίες του Nτονέτσκ και Λουγκάνσκ. O εβραϊκός πληθυσμός, της δυτικής Oυκρανίας, βρίσκεται επίσης υπό πίεση, όπως δείχνει η περίπτωση ενός σοβιετικού Eβραίου ήρωα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. Aς σημειωθεί ότι στην Oυκρανία, ο ναζιστικός στρατός εισβολής, μαζί με τους ντόπιους εθνικιστές-φασίστες συνεργάτες του οργάνωσαν κυριολεκτικά σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Eβραίων στην περιοχή.

Aπό το ηλεκτρονικό περιοδικό shades magazin αντιγράφουμε:  

Οι αρχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν ποινική έρευνα σε βάρος ενός 94χρονου Εβραίου ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός συνεργάτη των ναζί. 

Ο Mπόρις Steckler ήταν ανώτερος αξιωματικός του σοβιετικού στρατού και μετά τον πόλεμο διορίστηκε αξιωματικός στην KGB και ήταν υπεύθυνος για τη σύλληψη των Ναζί και των συνεργατών τους στη δυτική Ουκρανία.

 

Tώρα, ο Μπόρις Στέκλερ έλαβε προειδοποίηση ότι αναμένεται να δικαστεί για τη δολοφονία ενός Ουκρανού εθνικιστή το 1952.

 

Κατά τη διάρκεια μιας μάχης στην Περιφέρεια Rivne στη δυτική Ουκρανία, ο Steckler συμμετείχε σε αντιπαράθεση με εθνικιστές που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ένας άνθρωπος με το όνομα Neil Hasiewicz, ο οποίος ήταν προπαγανδιστής και περιφερειακός δικαστής κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι τοπικές εθνικιστικές ομάδες κατέθεσαν πρόσφατα καταγγελία κατά του Steckler, κατηγορώντας τον ότι φέρει ευθύνη για τη δολοφονία του Hasiewiczγεγονός που ο Steckler δεν αρνείταιΣε μια πρωτοφανή κίνηση, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να συλλάβουν ένα άτομο που εργάστηκε εναντίον των συνεργατών των Ναζί κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Steckler αναγνωρίστηκε ως τοπικός ήρωας πολέμου και προσκαλείται τακτικά στις παρελάσεις που τιμούν τη νίκη επί των Ναζί. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου και έλαβε αμέτρητα μετάλλια Θάρρους.

Ο AlexTantzer, του οποίου η οικογένεια δολοφονήθηκε στο Ολοκαύτωμα στην περιφέρεια Rivne, δήλωσε ότι(η δίωξη του Steckler) δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα σημάδι πολιτισμικής παρακμής για τους Ουκρανούς.

“Δεν ξέρω αν πρόκειται για αντισημιτισμό ή όχι. Στην Ουκρανία γίνονται περιστασιακά, καταγγελίες από εθνικιστικές οργανώσεις και είναι κρίμα που οι αρχές τις παίρνουν στα σοβαρά… Είναι κρίμα που η κυβέρνηση στην Ουκρανία δεν σταματά αυτά τα φρικτά πράγματα. Τώρα που γιορτάζουμε τη νίκη επί της Ναζιστικής Γερμανίας, ασκούνε δίωξη σε αυτόν τον Εβραίο που πολέμησε εναντίον των Ναζί».

shadesmagazin, 8 Mάη 2017