ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ!

 

Μόλις λίγες μέρες μετά την παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών σημειώθηκε ένα ακόμα έγκλημα με θύμα και πάλι γυναίκα. Ένας φόνος που έρχεται να προστεθεί στην τριπλή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, στις δολοφονίες των προσφυγισσών στον Έβρο και σε τόσες άλλες που συμβαίνουν καθημερινά και είτε βγαίνουν είτε δε βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Αυτή τη φορά μια νεαρή φοιτήτρια στη Ρόδο έπεσε θύμα έμφυλης βίας· την βίασαν την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο. Οι δύο δολοφόνοι της, ο ένας με τις πολεμικές του τέχνες και ο άλλος με τα λεφτά του μπαμπά του, ακολουθώντας πιστά το πρότυπο της πατριαρχικής ματσίλας, θεώρησαν ”αυτονόητο” ότι το σώμα και η ζωή της Ελένης τους ανήκαν. Πόσα θύματα θα μετράμε ακόμα από τη διάχυτη πατριαρχική κουλτούρα;

Φτάνει πια! Αν μία γυναίκα αντισταθεί, και στην προσπάθειά της να προστατέψει την ακεραιότητά της τραυματίσει ή σκοτώσει το βιαστή της, θα πάει αμέσως φυλακή, όπως συνέβη με την Π. και με τόσες άλλες. Αν πάλι μια γυναίκα δεν αντισταθεί δε θα μπορέσει να αποδείξει το βιασμό της αφού τα δικαστήρια θα θεωρήσουν ότι η πράξη ήταν συναινετική. Τέλος, αν αντισταθεί και δεν τα καταφέρει θα καταλήξει και βιασμένη και νεκρή και διαπομπευμένη μετά θάνατον, όπως ακριβώς συνέβη και στην Ελένη.

Είναι καθήκον όλων των γυναικών και των θηλυκοτήτων να βάλουν επιτέλους ένα τέλος σε όλους αυτούς τους βιασμούς, τις παρενοχλήσεις και τους θανάτους. Δεν είναι δυνατόν οι γυναίκες που υφίστανται βία που αφορά στο φύλο τους να καταλήγουν ή βιασμένες ή στη φυλακή ή νεκρές. Εάν δεν αντισταθούμε, στη θέση της Ελένης αύριο θα είναι κάποια άλλη, μεθαύριο θα είναι ακόμα περισσότερες.

Είναι ανάγκη να τσακίσουμε την πατριαρχία και το καπιταλιστικό της επιστέγασμα! Είναι ανάγκη οι γυναίκες και οι θηλυκότητες να συλλογικοποιήσουν τις ανάγκες τους, να ριζοσπαστικοποιήσουν τις διεκδικήσεις τους, να αυτοοργανωθούν και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο! Ο χρόνος ισοδυναμεί με ανθρώπινες ζωές. Ας στήσουμε επιτέλους αποτελεσματικό ανάχωμα στην κυρίαρχη πατριαρχική βία, στους μηχανισμούς που την προασπίζουν και στη σιωπή που την περιβάλλει.

Ας ξεχυθούμε λοιπόν όλες/α/οι στους δρόμους δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ!

Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα

13/12/2018