ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Φασιστικές προκλήσεις στην Σάμο

6 Αυγούστου 2013, επέτειος της Ναυμαχίας της Σάμου , ενός γεγονότος που ανήκει στην φάση όξυνσης της αστικής επανάστασης των Καρμανιόλων (1824). Τοπικοί φορείς , όπως συνηθίζεται , κατέθεσαν στεφάνι στην μνήμη των πεσόντων . Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα παράξενο ! Όπως δεν υπάρχει τίποτα παράξενο που παραβρέθηκε για να καταθέσει στεφάνι και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής , Αρτέμης Ματθαιόπουλος . Οι εθνικιστές κυνηγάνε τις εκδηλώσεις που μπορούν να διαστρεβλώσουν το νόημά τους και να δώσουν ένα εθνικιστικό περιεχόμενο . Ούτε είναι περίεργο που ο Δήμαρχος και άλλοι τοπικοί φορείς , διαφωνώντας με την ναζιστική αυτή παρουσία στην τελετή μνήμης , αποχώρησαν , ούτε ότι ο κόσμος γιουχάρισε την κατάθεση στεφάνου.

Αφύσικη ήταν η στάση της βουλευτίνας του νησιού , κυρίας Αγνής Καλογερη η οποία αντέδρασε με παντελή έλλειψη αντίδρασης στην παρουσία της χρυσής αυγής . Σύμφωνα με ντόπιους «όταν εμφανίστηκαν οι ναζί , οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αλυσίδα και μας έκλεισαν ώστε να μην πλησιάσουμε , όταν πήγαν να καταθέσουν άρχισαν γιουχαρίσματα , αντιεθνικιστικά συνθήματα κλπ., ο δήμαρχος και κάποιοι άλλοι αποχώρησαν γιατί ήταν κατά της κατάθεσης η βουλευτής του συριζα όμως έμεινε….» . Οι χρυσαυγίτες νόμιζαν ότι το καλοκαίρι που απουσιάζει η μεγαλύτερη αντιφασιστική δύναμη του νησιού (οι φοιτητές) θα ήταν πιο άνετη η παρουσία τους στο νησί του Λυκούργου Λογοθέτη και του Σεβαστάκη , ο σαμιώτικος λαός όμως , άξιος συνεχιστής της αγωνιστικής του παράδοσης δεν άφησε την παρουσία τους , σε μια ιστορικής σημασίας μέρα για το νησί, χωρίς αντίδραση … ακόμα και αν η κοινοβουλευτική του εκπρόσωπος δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση .

Στην ανακοίνωσή της , η νομαρχιακή επιτροπή της ναζιστικής αυτής σέχτας αναφέρει μεταξύ άλλων «την επόμενη ημέρα ο βουλευτής της χρυσής αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων της μάχης της Μυκάλης (ούτε ποιανού την μνήμη τιμούσαν δεν φρόντισαν να πληροφορηθούν) παρά τις αποδοκιμασίες διαφόρων αριστεριστών , οι οποίοι κράτησαν σιγή ιχθύος στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για τα δεινά του ελληνικού λαού αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ποιοι είναι ακόλουθοι ενος σάπιου και χρεοκοπημένου συστήματος» ! Το IQ των ναζί, φαίνεται , δεν είναι ικανό να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο , δεν βουλιάζει μόνο η Ελλάδα , αλλά το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα , για του οποίου την ανατροπή , οι φασίστες , εθνικιστές και λοιποί ακροδεξιοί τηρούν σιγή ιχθύος . Επίσης οι πολιτικές των κομμάτων που εκπροσωπούν την αστική τάξη , το σύστημα και τα συμφέροντά της , βρίσκουν την πιο απόλυτη και ακραία έκφρασή τους στην φρίκη της ακροδεξιάς , στους νοσταλγούς αυτών που στήριξαν την αστική τάξη στις χώρες του Άξονα , υπό την ηγεσία του Χίτλερ και άλλων εγκληματιών , γι’αυτό και οι νοσταλγοί τους γιουχάρονται και καταδικάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από όλους τους άλλους . Γι’αυτό και όλοι οι άλλοι μένουν στο περιθώριο της λαϊκής οργής όταν οι συνεχιστές των ταγμάτων ασφαλείας και των χιτών κάνουν την εμφάνισή τους . Γιατί η χρυσή αυγή είναι πέρα για πέρα δύναμη του συστήματος και σε καμιά περίπτωση αντισυστημική όπως θέλει να φαίνεται !

Η κυρία Καλογερη από την πλευρά της , στην δική της ανακοίνωση , φαίνεται καλύτερα διαβασμένη για την ιστορία του τόπου της , αλλά αυτό που δεν έμαθε απο την ιστορία είναι ότι ο Χίτλερ βρέθηκε στην εξουσία γιατί το εργατικό κίνημα της Γερμανίας της Βαϊμάρης (για την οποία , στην ΑΥΓΗ , οι σύντροφοί της έχουν δημοσιεύσει αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα) είχε τσακιστεί , ενώ οι σοσιαλδημοκράτες ιδεολογικοί της πρόγονοι , δεν αντιδρούσαν μπροστά στην λαίλαπα .
Σπυρίδωνας Τσαρος , Αύγουστος 2013

ΥΓ την συμπαράστασή μας οφείλουμε να δείξουμε στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σάμου οι οποίοι , μέσα σε όλες τις δύσκολες συνθήκες με την υποβάθμιση του συστήματος υγείας στις παραμεθόριες περιοχές , παραπέμπονται και στον εισαγγελέα επειδή «έλαβαν υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που ζητούσαν από το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, τους επιστημονικούς φορείς και όλους τους φορείς του νησιού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη αιμοδοσία της ναζιστικής ρατσιστικής Χρυσής Αυγής».