ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ Ε.Ε-Δ.Ν.Τ. ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ Ε.Ε-Δ.Ν.Τ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 

Αυτές τις ημέρες, παίζεται ένα ακόμα επεισόδιο των περίφημων διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των τοκογλύφων δανειστών. Βήμα βήμα η κυβέρνηση αποδέχεται όλες τις αξιώσεις τους, πράγμα φυσικό, αφού όλες τις βασικές κατευθύνσεις των μέτρων που τώρα συζητούνται, τα έχει υπογράψει ήδη από το καλοκαίρι του 2015. Η εξειδίκευση της συνθηκολόγησης, μιας ακόμα, που παρακολουθεί όλη η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι με τη συζήτηση για τη χρονική επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη, τη νέα φορολεηλασία που θα συνεχίσει την καταστροφή εκατομυρίων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, η διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, η κατάργηση ή απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι μαζικές απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν εκπλήσσουν πια κανέναν. Συσσωρεύουν οργή και αγανάκτηση.

Πέρα όμως από όλα τα μέτρα που πάνε για συμφωνία και προώθηση, το κυριότερο είναι πως η εφαρμογή τους, συνδέεται για άλλη μια φορά με το ζήτημα της οριστικής ελληνικής χρεοκοπίας, τις απειλές του Δ.Ν.Τ. για αποχώρηση από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, την αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Δεν τα κάνουν γιατί είναι παντοδύναμοι. Όλα αυτά που ζούμε, δεν αφορούν μια ελληνική εξαίρεση, ένα ξεχωριστό ελληνικό πείραμα. Μαζικές απολύσεις ξεκίνησαν στην ίδια τη Γερμανία, η Ιταλία δεν έχει ξεφύγει και αυτή από το ενδεχόμενο της εξόδου της από την ευρωζώνη, το 2017 είναι η χρονιά ξεκινήματος εφαρμογής του Brexit. Πρόσφατα η Μέρκελ επανέφερε το ζήτημα των πολλαπλών Ε.Ε., θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα του θρυμματισμού της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα το ενδεχόμενο εξόδου του Δ.Ν.Τ. κάποια στιγμή από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, κρίνοντας το χρέος της ως μη βιώσιμο, συνδέεται με τις γενικότερες αποφάσεις της προεδρίας Τραμπ για συνολική αποχώρηση του Δ.Ν.Τ. από την Ευρώπη. Στις ίδιες άλλωστε τις Η.Π.Α., συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με την προσπάθεια για πανεθνική απεργία στις 17 Φλεβάρη.
Είναι το ίδιο το σύστημά τους, που με την ιστορική παρακμή του, την οικονομική κρίση του, το πολεμικό χάος που σπέρνει σε όλες τις εύφλεκτες περιοχές του πλανήτη, απειλεί να θάψει τους εργαζόμενους. Η Ελλάδα είναι το σημείο συνάντησης όλων των κόμπων των ιστορικών αδιεξόδων τους.

Όλες λοιπόν οι εξελίξεις που προδιαγράφονται, με τη νέα κυβερνητική συνθηκολόγηση, δεν αφορούν την πάλη του εργατικού κινήματος για την απόκρουση του ενός ή του άλλου μέτρου. Με δεδομένη την πολιτική αστάθεια (αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού, απουσία αξιόπιστων για το σύστημα πολιτικών εφεδρειών, κυβερνητικές αποφάσεις που ακυρώνουν τα δικαστήρια, ελευθέρας στη Χρυσή Αυγή να επανεμφανίζεται στην κεντρική πολιτική σκηνή) το πέρασμα του 4ου μνημονίου συνδέεται με την παραμονή της ίδιας της κυβέρνησης στη θέση της. Είναι αδύναμοι για αυτό είναι και επικίνδυνοι

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΤΕΓΗ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ! 

 

Να παλέψουμε ενάντια στο 4ο μνημόνιο και όλα τα μνημόνια, για να λύσουμε το πρόβλημα εξουσίας που τίθεται από τα ίδια τα γεγονότα. Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση από τα κάτω, εργατικά, αριστερά, επαναστατικά! Να μη γίνουν οι ζωές μας παιχνίδι σε οποιαδήποτε νέα κοινοβουλευτικά τερτίπια. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα ούτε από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που αυτές τις ημέρες προτιμά να συζητά με το Δ.Ν.Τ. 

Η ίδια η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ηττημένοι! Νέοι κλαδικοί αγώνες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεκινούν. Από τους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα του δημοσίου, της ασφάλισης της υγείας και της παιδείας, μέχρι τους αγώνες για την προστασία της εργατικής δύναμης στους χώρους δουλειάς, τις συλλογικές συμβάσεις, ή ακόμα και τους αγώνες των μικρομεσαίων φτωχών αγροτών, σκάνε μύτη ξανά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Με τη συγκλονιστική πάλη στα σχολεία για την υποδοχή των προσφυγόπουλων, τη διεύρυνση της αντιφασιστικής πάλης στις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και άλλων πόλεων της χώρας. 

Από αυτή την άποψη, είναι καθήκον μας η συνένωση όλων αυτών των αγώνων, για δουλειά-υγεία-παιδεία-στέγη και τροφή για όλους όσους ζουν από τη δουλειά τους και δεν είναι “αξιωματικοί” των αφεντικών, για τους ανέργους, για όλους ανεξάρτητα από εθνικότητα. 

Να μην αφήσουμε καμιά εργατική περιουσία στα χέρια των τραπεζών. Ρεύμα και νερό σε κάθε εργατικό και λαϊκό νοικοκυριό.  

Με ένα πρόγραμμα που θα ζητάει τώρα τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των βασικών τομέων της οικονομίας και ιδιαίτερα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 

Κάτω τα Μνημόνια, η ανεργία κι η λιτότητα! Έξω η Τρόικα, το ΔNT και η EE! Διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους!

Να τσακίσουμε τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό! Έξω οι φασίστες από τα συνδικάτα!

Για τη διάλυση της Ε.Ε., για εργατική σοσιαλιστική διεθνοποίηση! Εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία!

27/2/2017

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα