ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΠ-ΟΣΕ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και του Ο.Σ.Ε., μέσα στη γενικότερη συμφωνία της με τους τοκογλύφους δανειστές, για το ξεπούλημα όποιων δημόσιων υποδομών έχουν απομείνει στο κράτος. Είναι  άλλωστε μια από τις βασικές πλευρές του 3ου μνημονίου. Αεροδρόμια, τραίνα, λιμάνια, γενικότερα οι συγκοινωνίες, εκτάσεις θα πουληθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους. Ο πρωθυπουργός άλλωστε το δήλωσε καθαρά. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν.
Η πώληση του ΟΛΠ, σημαίνει την παράδοση του λιμανιού, και όλης της παράκτιας περιοχής του Πειραιά στο κεφάλαιο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπουληθούν αρχαιολογικοί χώροι, η βιομηχανική ζώνη των Λιπασμάτων, που υποτίθεται την εξαιρεί η κυβέρνηση από την ιδιωτικοποίηση.
Κυρίως όμως μετατρέπει το λιμάνι, σε μια ειδική οικονομική ζώνη εκμετάλλευσης. Τι και αν ακόμα και τώρα ακόμα και στην Αγγλία ομολογούν πως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Λίβερπουλ από τη Θάτσερ απέτυχε; Σήμερα που η καπιταλιστική κρίση χτυπάει ακόμα και την Κίνα, όποιος και να θελήσει να αγοράσει τον ΟΛΠ, αυτό θα οδηγήσει σε τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, αποκλεισμό της πρόσβασης των κατοίκων στην θάλασσα και στο λιμάνι, και αύξηση των λιμενικών τελών.

Ταυτόχρονα, η ιδιωτικοποίηση του Ο.Σ.Ε., αποτελεί μια ακόμα επιδίωξη του κεφαλαίου, και ιδιαίτερα της COSCO, μια που με αυτό τον τρόπο, θα εξασφαλίσει μειωμένο κόστος για τη μεταφορά των εμπορευμάτων της από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η «δίδυμη» ιδιωτικοποίηση στο χώρο των συγκοινωνιών, αυτή του τομέα επισκευών και συντηρήσεων του Μετρό και του ΟΣΕ, δεν καταργεί μόνο τα ειδικευμένα συνεργεία που μέχρι τώρα εξασφάλιζαν την ασφάλεια των συρμών, αλλά πολύ περισσότερο, συνεπάγεται ένα νέο οργανόγραμμα στο Μετρό, με μειώσεις μισθών, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, εθελούσιες εξόδους και ενδεχόμενα μείωση προσωπικού.   
Δίνουμε τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν αποδεχόμαστε το μοντέλο λειτουργίας του λιμανιού όπως είναι μέχρι τώρα. Έξω όλοι οι καπιταλιστές από το λιμάνι, τις συγκοινωνίες, και κάθε δημόσια υποδομή. Εθνικοποίηση του ΟΛΠ, και όλων των βασικών παραγωγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο, όπως και των συγκοινωνιών. Συλλογικές συμβάσεις βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Το λιμάνι ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους, χωρίς εκμετάλλευση από ιδιώτες και εταιρείες.
Πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση και να την κλιμακώσουμε χωρίς καθυστέρηση: Να επεκταθεί η δράση σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Να συντονιστούμε σε κοινή αλληλέγγυα δράση με τους εργαζόμενους στα λιμάνια  διεθνώς ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Η δύναμή τους είναι δύναμή μας. Πολύ περισσότερο, να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέτωπο πάλης με όλους τους εργαζόμενους που χτυπιούνται από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το 3ο μνημόνιο, είναι πάλη ενάντια στις κυβερνήσεις που τα προωθούν. Αυτό είναι το πρόγραμμά τους, αυτά τα συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν.

 Γενική πολιτική απεργία για να διώξουμε τις κυβερνήσεις και τους δανειστές τους, που προωθούν τα μνημόνια και φορτώνουν την παρακμή ενός ολόκληρου συστήματος στις πλάτες της εργατικής τάξης. Για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό!
Δίνουμε τη μάχη για την ζωή μας μαζί με όλα τα θύματα της  της κρίσης του καπιταλισμού, ενάντια στην βαρβαρότητά του:  να μη δημιουργηθεί στον Πειραιά κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, όπως προωθεί η κυβέρνηση. Να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής των προσφύγων, με παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής, αξιοπρεπούς στέγασης, επαρκούς τροφής.
Όχι στην μετατροπή του λιμανιού σε γκέτο εκμετάλλευσης και στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, είναι συνδεμένη με την πάλη προάσπισης του ασφαλιστικού και την φορολογική λαίλαπα που προωθεί το 3ο μνημόνιο.
Ο αγώνας αυτός για να είναι αποτελεσματικός, για την ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων, πρέπει το σύνολο της εργατικής τάξης εργαζομένων και ανέργων, συνδικαλισμένων και μη, το αντιρατσιστικό κίνημα, τα κινήματα που παλεύουν για το περιβάλλον όχι μόνο να είναι αλληλέγγυα με τους λιμενεργάτες αλλά να συμπαραταχτούν σε κοινό αγώνα.
Η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την φρίκη του 3ου μνημονίου αφορά όλη την εργατική τάξη. Αυτή την μάχη πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι, παλεύοντας για το Ενιαίο Μέτωπο της εργατικής τάξης, με αποφασιστικότητα και μέχρι τέλους.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

21/12/2015