ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

Μέσα σε ένα κράτος σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης είναι προφανές πως η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, εδώ και πολύ καιρό, έχει επιλέξει τον δρόμο της τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον αντιστέκεται στο μέλλον της εξαθλίωσης που μας προετοιμάζουν. Γι’ αυτό απαντά με καταστολή και συλλήψεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για να μην μετατραπεί ο τόπος τους από ένα πλούσιο σε φυσικό κάλλος τοπίο σε ένα απέραντο εργοτάξιο, προς τέρψιν των Καναδών σύγχρονων χρυσοθήρων και του Μπόμπολα.

 

Το χρυσό που χρειάζονται οι καπιταλ(η)στές για να επιβιώσουν μπορούν να τον βρουν στις θυρίδες των θησαυροφυλακίων τους.  

Για όλους εμάς, που θησαυρός μας είναι οι νίκες μας ενάντια σε όσους θέλουν να μας καταντήσουν σε υπάρξεις χωρίς λόγο ύπαρξης, μοναδική ελπίδα είναι να τολμήσουμε να φανταστούμε τη ζωή μας έξω από το υπάρχον πλαίσιο. Να τολμήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες μας και τη σχέση μας με τη φύση, πέραν του επεκτατικού και συσσωρευτικού πείσματος που επιβάλλει ο καπιταλισμός.

Μπροστά στην εξαθλίωση των ζωών των κατοίκων των περιοχών αυτών και όλων μας καθώς και στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος το εργατικό και λαϊκό κίνημα  πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής δείχνοντας σε ολόκληρη τη κοινωνία τον δρόμο της εξέγερσης σε πείσμα της βίας του κράτους.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της για τη σωτηρία της περιοχής τους από τις ορέξεις της EL DORADO και του Μπόμπολα, όπως στηρίζει και κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα που δίνει η εργατική τάξη κι ο λαός ενάντια στη μανία του καπιταλισμού και των πολιτικών διαχειριστών του.

ΣΜ Σπινάκας


Βόλος 18/11/2013