Ούτε στο Άργος ούτε και πουθενά! Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

 

«Oύτε στο Άργος ούτε και πουθενά – τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά». H απόπειρα του Mιχαλολιάκου και της ναζιστικής συμμορίας του να κάνουν δημόσια εμφάνιση στο Άργος, υπολογίζοντας σε συντηρητικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας, ειδικά λίγο πριν την συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, συνάντησε την αποφασιστική αντίσταση του αντιφασιστικού κινήματος.

Δεν ξεπέρασαν τους 120 οι χρυσαύγουλοι οπαδοί, στη συγκέντρωση της X.A. την Kυριακή 13/1– τουλάχιστον οι 80 ήταν από την Aθήνα-Πειραιά.
Eίναι μια παταγώδης αποτυχία της ΧΑ που βλέπει πλέον να ξεφουσκώνει η υποστήριξη που είχε σε όλη την επικράτεια, ενώ ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες του Κορυδαλλού για την ηγεσία της.

Η προσπάθεια του Μιχαλολιάκου να ξαναζωντανέψει την τάση που είχε στην Αργολίδα φαίνεται πως βάλτωσε για τα καλά. Όσοι γνωρίζουν την πλατεία Πλαπούτα, μπρος από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη μπορούν εύκολα να καταλάβουν πως ο αριθμός των 25-30 ατόμων που παρακολούθησαν στον δρόμο την ομιλία του φυρερίσκου, είναι μάλλον υπερβολικά μεγάλος.

Αν εξαιρέσει κανείς τους φαλαγγίτες που συνόδευαν τον Μιχαλολιάκο από την Αθήνα (πληροφορίες μας λένε πως ήταν από την Νίκαια), καταλαβαίνει κανείς πως έσπασε τα μούτρα της η ΧΑ στο Άργος, αφού δεν διακρίναμε κανέναν αργείτη στο ακροατήριό του πλην του αδελφού τού δολοφόνου στο Πολυτεχνείο Ηλία Τσαπούρη και ενός γυρολόγου μεταξύ Ελλήνων Συνέλευσης και ΧΑ.

Απ’ την άλλη πλευρά η αντιφασιστική συγκέντρωση έδωσε την χαριστική βολή στον Μιχαλολιάκο και την συμμορία δολοφόνων, στέλνοντας μήνυμα σε όλη την Ελλάδα πως ο φασισμός θα βρίσκει τις πόρτες κλειστές, τόσο στο Άργος όσο και παντού.

Πάνω από 400 αντιφασίστες όλων των ηλικιών σε μια πρωτοφανή, για τα τοπικά δεδομένα, αντιφασιστική διαδήλωση έκλεισαν την πόρτα κατάμουτρα στους φασίστες, όπως είχαν κάνει οι προγονοί τους στους ναζί όταν πάτησαν στην πόλη. Το έδαφος που απελευθέρωσε ο Άρης τους πέταξε στην άκρη της ιστορίας και τα νερά του ξεριά παρέσυραν την λάσπη που άφησε το πέρασμά τους.

Ο Μιχαλολιάκος αφού επιτέθηκε ακόμα και στους μπάτσους που τον φύλαγαν αποκαλώντας τους «κρατικά σκουλήκια» -αν δεν υπήρχαν κι αυτοί, οι αντιφασίστες θα τον είχαν στείλει να κάνει διακοπές στον Μελιγαλά- έφυγε μαζί με τους 80 περίπου κρανοφόρους που τον συνόδευαν για την Αθήνα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά», όπως ακριβώς έκαναν και με τον Φύσσα.
Φαίνεται πως δεν εγκαταλείπουν τις πάγιες εγκληματικές πρακτικές τους.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση καλούσαν το AAM (Aντιφασιστικό Aντιρατσιστικό Mέτωπο) Aργολίδας, η Aναρχική Συνέλευση Loupou, ο Aυτοδιαχειριζόμενους Xώρος Άργους, το Eλεύθερο Φροντιστήριο, η δημοτική κίνηση Άλλος Δρόμος, με αποδοχή από την τοπική κοινωνία, αν και μερικοί δεν έβγαλαν ανακοίνωση υποστήριξης της αντιφασιστικής δράσης, όπως η Aνταρσύα, η ΛAE, το ΠAME.

(από το stekiargous.blogspot.com και προσωπική μαρτυρία)