Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Το Σάββατο 19 Μάρτη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας οργανώνονται Αντιρατσιστικά-Aντιπολεμικά συλλαλητήρια. Στην Αθήνα το κάλεσμα των αριστερών οργανώσεων και προσφυγικών συλλογικοτήτων είναι στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Βικτωρίας με πορεία στη Βουλή. Το ΕΕΚ με προκήρυξή του αναφέρει:

Η προσφυγιά εκατομμυρίων ανθρώπων από την Ουκρανία -για άλλη μια φορά- αποκαλύπτει δραματικά την αποτρόπαια αντιπροσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης φρούριο. Της ίδιας ένωσης των ιμπερια-ληστών που έχουν μαζί με τις ΗΠΑ την ευθύνη για την εγκατάσταση των ναζί φασιστών στο Κίεβο με τα γεγονότα του 2014, προκειμένου να ελέγξουν και να χρησιμοποιήσουν και αυτή τη χώρα ως προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στη γειτονική Ρωσία. 

Η υποκρισία όλων των καπιταλιστικών κυβερνήσεων, εκδηλώνεται μέσα από τον ρατσιστικό διαχωρισμό των προσφύγων, ανάμεσα σε Ουκρανούς (λευκούς και χριστιανούς) και όλους τους άλλους (μαύρους, μελαμψούς και μουσουλμάνους) που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της πείνας. Ξανά, θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως και την πανδημία, ως άλλοθι για να επιβάλλουν σκληρά αντεργατικά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους. Και σε αυτήν την περίπτωση, επιχειρούν να σπείρουν τη σύγχυση στον λαό, καλλιεργώντας τον ρατσισμό ως εργαλείο διάσπασης της εργατικής τάξης. 

Ο πυροδότης του πολέμου και της προσφυγιάς, είναι ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που μετά τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, την Συρία, τη Λιβύη, το Μάλι ή το Αφγανιστάν, προωθούν τη στρατηγική του διαμελισμού και αποικιοποίησης του πρώην σοβιετικού χώρου, στοχεύοντας στη μετατροπή του σε μια υποταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς επικράτεια. Πηγή της επιθετικής ιμπεριαλιστικής στρατηγικής είναι η άλυτη από το κραχ του 2008 ιστορική κρίση και παρακμή του παγκόσμιου καπιταλισμού και η απόπειρα των ΗΠΑ να διατηρήσουν την κλονισμένη ηγεμονία τους.

Το εργατικό κίνημα είναι η μόνη δύναμη και σε αυτή τη χώρα που απλώνοντας χέρι αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι σε θέση να σπάσει τον δηλητηριώδη μηχανισμό καταστολής του αστικού κράτους και να εξαλείψει τον ρατσιστικό οχετό που εκκρίνεται μέσα στην κοινωνία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ. Απαιτώντας εδώ και τώρα ικανοποίηση όλων των αναγκών και αιτημάτων των Ουκρανών προσφύγων, σε έναν αγώνα άρρηκτα δεμένο με την πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών και αιτημάτων όλων των προσφύγων και μεταναστών χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς. Ενάντια στα μέτρα εγκλεισμού στα στρατόπεδα και την πολιτική των εξώσεων από τα σπίτια που παρέχονταν σε μια μειοψηφία προσφύγων, για την παροχή ασύλου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επιδομάτων και εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και όλα τα δικαιώματα, και πρώτα από όλα στην Τροφή, την Στέγη, την Υγεία, την Παιδεία και την ελεύθερη μετακίνηση εκτός Ελλάδας, με την κατάργηση όλων των αντιπροσφυγικών περιορισμών και απαγορευσεων που από κοινού εφαρμόζουν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο των αντίστοιχων συμφωνιών της Ε.Ε. σε αποσύνθεση.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές, καταγγέλλει την Κυβέρνηση των απατεώνων ληστών του λαού και τον άθλιο επικεφαλής της, για τον ρατσισμό, την απανθρωπιά και τον μισογυνισμό που εκδηλώνεται στην περίπτωση ιδιαίτερα των προσφυγισσών από την Ουκρανία, ως αντικείμενων σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τους μαστροπούς που χαίρουν υψηλής προστασίας. Καλούμε το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία, να συνεχίσουν την ταξική πάλη σε αλληλεγγύη μαζί τους, παίρνοντας τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία και τον πόλεμο, στα δικά τους χέρια.

Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ/ΕΕ. Για την διάλυση του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., ανατροπή της καπιταλιστικής κυβέρνησης και την κατάλυση του αντιπροσφυγικού καθεστώτος του εγκλεισμού, των συνόρων και των φυλακών. Για την εργατική εξουσία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Όλοι στους δρόμους, ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, στις 19 Μάρτη και μετά! 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ  18-3-2022