"ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ" ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΕΚ

 ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Σύντροφοι και φίλοι του ΕΕΚ Xρόνια Πολλά. Αυτές τις μέρες των γιορτών πάμε θέατρο. Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, στις 9 μ.μ., κάνουμε “ποδαρικό” στο Νέο Χρόνο με μια θεατρική παράσταση. Στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος παρακολουθούμε το έργο “Τρωάς” του Δημήτρη Δημητριάδη, που παρουσιάζει η Ομάδα Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, με τον Δαυΐδ Μαλτέζε και την Έλλη Ιγγλίζ.

Mπορείτε να δείτε το τρέιλερ https://youtu.be/brs1yrluwhA

Το Θέατρο Άττις βρίσκεται στην οδό Λεωνίδου 12 κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη, σταθμός Μετρό Μεταξουργείο.

Παρακαλώ δηλώσεις συμμετοχής το ταχύτερον. Το εισιτήριο είναι στα 6 ευρώ με  πρόβλεψη για ελεύθερη είσοδο σε μερικούς άνεργους και ευρισκόμενους σε οικονομική δυσχέρεια συντρόφους και φίλους.

Συντροφικά

Θόδωρος Κουτσουμπός

Επικοινωνία για κρατήσεις: theokou@otenet.gr και τηλ. 6973940977

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η «Τρωάς» είναι ένα τρίδυμο, τρεις μονόλογοι σε τρία μέρη. Στο πρώτο, το καθένα από τα τρία πρόσωπα, Πρίαμος, Έκτωρ, Αστυάναξ, μιλά για το πώς βίωσε τον πόλεμο. Στο δεύτερο, το κάθε πρόσωπο μιλά ως ένας από τους άλλους τρεις. Στο τρίτο, μιλά η Τρωάς με τα λόγια και των τριών: μία φωνή που εμπεριέχει και τις τρεις γενιές και που τις υπερβαίνει, οδηγώντας σε μία ολική και τελική σύνοψη.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα:

«Ο πόλεμος ως ανθρώπινη αλήθεια, θα μπορούσε να γίνει, όπως και η θνητότητά του, ένας καταλυτικός μηχανισμός στα χέρια τού ίδιου του ανθρώπου, προκειμένου να μάθει και να καταλάβει, αλλά και να αποδεχθεί, το ποιος όντως είναι. Η αυτογνωσία όμως αυτή όχι μόνο δεν είναι υποφερτή από τον άνθρωπο, αλλά και, εξαιτίας της αδυναμίας του να την αντέξει, έχει ανέκαθεν αποκλειστεί, με την θέσπιση και καθιέρωση ποικίλων ψευδαισθήσεων οι οποίες φρόντισαν να τού εξασφαλίσουν προστατευτικές διεξόδους από την αντιμετώπιση τού Ανυπόφορου.

Στην «Τρωάδα», οι διέξοδοι αυτές έχουν εκ προοιμίου καταρριφθεί. Η τρισδιάστατη φωνή των τριών ηλικιών, μιλάει από εκεί όπου θα μπορούσε να μιλήσει το ίδιο το Ανυπόφορο.»

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία |Σκηνική εγκατάσταση: Σάββας Στρούμπος
Μουσική: Έλλη Ιγγλίζ
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Photo credits: Αντωνία Κάντα
Δημιουργία αφίσας: Soul Design