του Ερνέστου Αγγελή

Περίπου 800 εργαζόμενοι και νέοι, έκαναν πορεία στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουνίου από τα Προπύλαια στη βουλή. Με το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο να έχει κατατεθεί στη βουλή για να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα, η διαδήλωση αποτέλεσε μία δοκιμή για τη συνέχεια του αγώνα των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών που κατέβηκαν στο δρόμο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην υπουργό, το νομοσχέδιο και για τον Νίκο Τεμπονέρα.

Την πορεία έκαναν οι εργαζόμενοι με τους συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, οι φοιτητές με ένα αρκετά πυκνό μπλοκ και οργανώσεις της αριστεράς. Στη διαδήλωση υπήρχε το μπλοκ του Συντονιστικού αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών και το σωματείο των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στο τέλος της πορείας στη βουλή όπου στο μπροστινό μέρος υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ακολουθώντας μια πάγια τακτική στις τελευταίες διαδηλώσεις, στάθηκαν με πλάτη την αστυνομία και απλώνοντας πανό.

Πρόκειται για μια πορεία η οποία σηματοδοτεί την αρχή της νέας φάσης κινητοποιήσεων. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν νέες κρίσιμες κινητοποιήσεις, στις οποίες είναι καθοριστική η πάλη όλης της εργατικής τάξης για να μην περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της εκπαίδευσης και για την ανατροπή της Κυβέρνησης.