ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ WIND

 

 

Αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων της Wind συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Η δεκαετία αυτή ανέδειξε τη σημασία της συλλογικής συμμετοχής και δράσης στο Σωματείο, καθώς με την συνθήκη αυτή κατάφερε να αποκρούσει διώξεις και συκοφαντίες και να διεξάγει σημαντικούς αγώνες με πολλές επιτυχίες. Κύριο όργανο αποφάσεων του Σωματείου είναι οι γενικές συνελεύσεις μας ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελεί ένα συντονιστικό όργανο.

Τους τελευταίους μήνες, το Σωματείο μας βρίσκεται σε αγωνιστική δραστηριοποίηση διεκδικώντας επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με βάση τις ανάγκες μας, για όλους, και υπερασπίζοντας τις θέσεις εργασίας. Η διοίκηση της Wind, κατόπιν της πίεσης που ασκήθηκε από τους εργαζόμενους, κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εκεί αρνήθηκε να συμπεριλάβει στους όρους της σύμβασης όλα τα αιτήματα της γενικής συνέλευσης και για να υπογράψει απαίτησε να ισχύσουν τα εξής: μειώσεις μισθών 15% για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζομένους και μη αναγνώριση προϋπηρεσίας, μετατροπή του σε οικειοθελή παροχή επιδόματος ξένης γλώσσας (5%) για τους υφιστάμενους εργαζομένους, κατάργηση ρεπό που λαμβάνει το τμήμα που εργάζεται σε καθεστώς ετοιμότητας.

Η Wind, που έχει επενδύσει την τελευταία πενταετία 500 εκατ. ευρώ, που έχει επενδύσει για την ανακαίνιση καταστημάτων τουλάχιστον 20 εκατ., που έχει προωθήσει μη δεσμευτική προσφορά για τη Forthnet και παράλληλα θέλει να εξαγοράσει τη Cyta και βρίσκεται στη 19η θέση των πιο κερδοφόρων EBITDA επιχειρήσεων στην Ελλάδα, έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις και εξαναγκασμούς σε παραίτηση, έχει απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού προωθώντας το σε εργολαβικές εταιρίες (Teleperformance, κ.ά.) για να ασκεί τα ίδια καθήκοντα με… άλλους όρους και καλύπτει τα κενά που δημιουργούνται με εντατικοποίηση της εργασίας και με δανεικούς εργαζομένους, ακόμα και με εργαζομένους με voucher με μισθούς των 250 ευρώ χωρίς ένσημα.

Από την άλλη πλευρά οι Γενικές Συνελεύσεις που ακολούθησαν απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης, προτάσσοντας τα αρχικά αιτήματα και θέτοντας ως κόκκινη γραμμή την υπογραφή σύμβασης με τους ίδιους όρους με εκείνην που έληξε. Σε αυτήν τη βάση το Σωματείο προχώρησε σε:
Παρεμβάσεις προς το καταναλωτικό κοινό σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λέσβο και Λαμία
Παρεμβάσεις στο συνέδριο Infocom 2014 και στον Μαραθώνιο Αθήνας
Απεργία (11/12/13, 4-5/3/2014)
Στάσεις εργασίας και παρεμβάσεις στο HR
Σύσταση επιτροπής αλληλεγγύης.

Το Σωματείο μας σε κάθε κινητοποίηση είχε τη στήριξη πλήθους αλληλέγγυων σωματείων, συνελεύσεων γειτονιάς και άλλων συλλογικοτήτων. Επίσης στηρίξαμε ως σωματείο πολλές κινητοποιήσεις με κορυφαία την κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια στο πλαίσιο της οποίας υπήρξε σύλληψη μέλους του δ.σ. και άλλων απεργών και αλληλέγγυων, η δίκη των οποίων εκκρεμεί.

Τέλος, το Σωματείο μας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για κάλεσμα προς τα Σωματεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής με σκοπό τον συντονισμό των δράσεών μας. Η τελευταία κινητοποίηση ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας και η συνάντηση των Σωματείων της Wind, της Vodafone, της Nokia, της Intracom, του Πλαισίου και των Μισθωτών Τεχνικών με τους αρμόδιους φορείς στο Υπουργείο Εργασίας. Ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι να δώσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα αντίστασης στις μνημονιακές πολιτικές που δρουν εις βάρος των εργατικών συμφερόντων με συνέπειες στην αξιοπρεπή διαβίωσή μας, και να ενημερώσουμε για τα προβλήματα του κλάδου στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νέο εργασιακό νόμο.

Συνεχίζουμε στην κατεύθυνση της συλλογικής δράσης για την υπεράσπιση μισθών, δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης δεσμών αλληλεγγύης με άλλα σωματεία και συλλογικότητες που κινητοποιούνται και διεκδικούν.

Στέφανος Μάλαμας
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων της Wind