ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

11/02/201

Τους θανάτους 232 προσφύγων ανοικτά της Λαμπεντούζα επιβεβαιώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι σοροί που θα ανασυρθούν από τα παγωμένα νερά της Μεσογείου θα ξεπεράσουν τις 300.

Η ιταλική εφημερίδα La Republica, επικαλούμενη δηλώσεις 9 επιζώντων γράφει ότι για την ώρα οι νεκροί υπολογίζονται στους 300. «Στο δεύτερο σκάφος είδαμε πάνω από 200 ανθρώπους νεκρούς», δήλωσαν κάποιοι από τις διασωθέντες.
 Συνολικά, οι μετανάστες υπολογίζονται στους 460 σε τέσσερα διαφορετικά σκάφη, ενώ όπως επισημαίνει το ιταλικό δημοσίευμα, οι νεκροί μπορεί και να ξεπερνούν τους 400.
Τα τρία σκάφη απέπλευσαν από τη Λιβύη μαζί με ένα τέταρτο πλεούμενο, από το οποίο η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 105 πρόσφυγες την Κυριακή σε ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρούς ανέμους, υψηλά κύματα και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Οι 29 από τους διασωθέντες πέθαναν από υποθερμία πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου της ακτοφυλακής που τους… έσωσε(!) στις 18 ώρες που χρειάσθηκε για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Fortress Europe: μεγαλείο σου!