Εμπρός για ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων υποστηρίζει την απεργία της ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ στις 23/2/22 και συμμετέχει στη συγκέντρωση – διαδήλωση (Πλατεία Μαβίλη,  9 π.μ.) και πορεία στο υπουργείο Yγείας. Η Προκήρυξη του Δικτύου αναφέρει:

Έχουν ξεπεράσει, ήδη, τις 25000 οι νεκροί της πανδημίας του κορονοϊού, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει το “τέλος της πανδημίας” και χαλαρώνει τα μέτρα.

Οι υγειονομικοί εκπέμπουν από καιρό σήμα κινδύνου. Η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ΕΣΥ έχει χρεοκοπήσει. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα και η πρόληψη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, η Ψυχική Υγεία βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Χιλιάδες υγειονομικοί έχουν τεθεί σε αναστολή και ο Πλεύρης απειλεί με απολύσεις. Με μεθοδευμένες ενέργειες η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρεί στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, στην χωρίς όρια εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, στην πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις των πολυεθνικών του φαρμάκου.

Την ίδια στιγμή ο κόσμος εξακολουθεί να συνωστίζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι μαθητές σε αίθουσες 25-30 ατόμων, τα δημόσια κονδύλια διοχετεύονται στους εξοπλισμούς και ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και η φτώχεια μεγαλώνουν τρομακτικά.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση εξαίρεσης, όπου στο όνομα της Δημόσιας Υγείας καταπατώνται όλα τα κατακτημένα με σκληρούς αγώνες δικαιώματα των εργαζομένων, η κυβέρνηση βουλιάζει στη διαφθορά. Η άγρια καταστολή, η ανικανότητα των α(χ)ρίστων που κυβερνούν, η ακροδεξιά εγκληματική πολιτική, έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή όλων μας. Όμως, ο λαός οργανώνει τις αντιστάσεις του. Γίνονται μαζικές κινητοποιήσεις σε διάφορους κλάδους, απεργιακοί αγώνες, μπλόκα αγροτών, δίκτυα αλληλεγγύης, συλλογικότητες αγώνα. Η οργή ξεχειλίζει. Όλοι οι αγώνες πρέπει να συνενωθούν, μέσα από μια ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την εργατική εξουσία.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων καλεί όλη την κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά σε μια συντονισμένη και αποφασιστική δράση, απαιτώντας άμεσα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ που καταρρέει, επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση και κάτω από τον έλεγχο των ίδιων των εργαζομένων, οργάνωση ενός συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης, καμιά απόλυση υγειονομικών.

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη ΖΩΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

(Εξαρχείων, Ν. Σμύρνης, Ιλίου)    

Αθήνα 23\2\22