Όχι στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Μέλη της πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων, μαζί με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έκαναν αντιπολεμική παρέμβαση έξω από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας καλώντας να μην σταλεί φρεγάτα του Π.Ν. στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μέλη της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης 25/1 παρέμβαση στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, μοιράζοντας ανακοίνωση προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της βάσης, με την οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Μέση Ανατολή.

Απαίτησαν να ακυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα. Επίσης να επιστρέψουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές. Να σταματήσει η Ελλάδα να γίνεται ορμητήριο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και των τυχοδιωκτικών πολεμικών σχεδιασμών τους.

Στην διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν εκατοντάδες ανακοινώσεις ενώ ακούστηκαν σε όλη την βάση τα συνθήματα:

· Καμία ελληνική εμπλοκή για τα συμφέροντα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ και των Ελλήνων εφοπλιστών στην Μέση Ανατολή.

· Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα μας.

· Να κλείσουν οι βάσεις.

· Αλληλεγγύη και νίκη στον παλαιστινιακό λαό.

Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» καλεί σε νέα σύσκεψη για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό της δράσης της η οποία θα γίνει την Δευτέρα 29 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων