ΠΕΝΕΝ: Να καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά των Ναυτεργατών

ΠΕΝΕΝ
Να καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά των Ναυτεργατών

Την άμεση καταβολή των αυξήσεων και καταβολή των αναδρομικών απαιτεί το σωματείο των ναυτεργατών ΠΕΝΕΝ προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις.
Όπως καταγγέλλει, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ακτοπλοΐας, των πλοίων διεθνών γραμμών και των Πορθμείων οι οποίες υπογράφτηκαν από αρχές του Σεπτέμβρη του 2018 και επικυρώθηκαν λίγο αργότερα, ακόμη δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους ναυτικούς. Το 2018 τέλειωσε και μόνο μια ναυτιλιακή εταιρεία είχε καταβάλει τα αναδρομικά και είχε δώσει τις ανάλογες αυξήσεις που προβλέπονται με τη νέα ΣΣΕ!
Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ επιρρίπτει ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς Κουβέλη και Σαντορινιό που «αγοράζουν αγρόν» μπροστά στις παραβιάσεις των εργατικών δικαιωμάτων από τους εφοπλιστές. Καταλογίζει επίσης ευθύνες στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΠΝΟ «διότι από την μια έχουν νομιμοποιήσει με όρους ταξικής συνεργασίας και υποταγής την εφοπλιστική αδιαλλαξία στο σύνολο της φορτηγού ναυτιλίας οι συμβάσεις των οποίων βρίσκονται στα επίπεδα του 2010 και από την άλλη δεν πράττουν το παραμικρό για την καταβολή και αυτών των πενιχρών αυξήσεων που συνομολόγησαν για την επιβατηγό ναυτιλία (Ακτοπλοΐα – Πορθμεία – Ε/Γ-Ο/Γ διεθνών γραμμών)».