Συγκέντρωση της ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. η πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα ήταν γεμάτη από πλήθος κόσμου για την προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Αρχικά τοποθετήθηκαν οι υποψήφιες, Κατερίνα Θανοπούλου, Σοφιάννα Λούβρου και Ζανέττα Λυσικάτου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, πολιτικός και κοινωνικός αγωνιστής, που πρωτοστάτησε στην καταδίκη των δολοφόνων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Ακολούθησαν τοποθετήσεις από υποψήφιους/ες αλλά και φίλους της νέας δημοτικής κίνησης.

Αναμέσα τους η γνωστή αγωνίστρια, συντρόφισσά μας στέλεχος του ΕΕΚ, Τρισεύγενη Βαρελά – Γιαννατσή, υποψήφια στο Κεντρικό Ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης που την ομιλία της δημοσιεύουμε εδώ:

«Καλησπέρα Συντρόφισες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες.

Καλώς ήλθατε στην αποψινή μας συγκέντρωση. Είμαι η Τρισεύγενη Βαρελά – Γιαννατσή και είμαι υποψήφια στον κεντρικό ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Μετά τις εκλογές του 41%, χωρίς αντιπολίτευση, με ένα πυρπολημένο και πνιγμένο τοπίο της χώρας, με τις χαμένες ζωές ντόπιων και μεταναστών στα Τέμπη, στα νερά της Μεσογείου, στον καμένο Έβρο, στον πλημμυρισμένο Θεσσαλικό κάμπο, απέδειξαν τις προθέσεις τους, κυβέρνηση και δημοτικές αρχές.

Ο καπιταλισμός θέλει να μας θάψει κάτω απ’ τα ερείπιά του, είτε με πολέμους, είπε με φτώχεια, είτε με καταστροφή του περιβάλλοντος και με μεγάλη καταστολή στα εργατικά δικαιώματά μας αλλά και στους δρόμους.

Η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού έχει αποτύχει. Αυτές οι εκλογές δεν θα κρίνουν τι θα γίνει μόνο με τους δήμους, η μάχη είναι ενάντια στον καπιταλισμό, που δεν έχει να δώσει λύση σε κανένα από τα προβλήματα, σε όσους πεινάνε, σε όσους/ες υποφέρουν. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Ιδιαίτερα στην Αθήνα ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ και κάθε πλήγμα από την μεριά μας σ’ αυτούς, θα είναι νίκη στην πάλη μας για ψωμί, δουλειά, υγεία, παιδεία, στέγη, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

Σ’ αυτές τις γειτονιές δεν βρεθήκαμε τώρα. Στην 3η δημοτική κοινότητα εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε μαζί και πλάι στους κατοίκους, σπάμε το φόβο και τον ατομισμό μέσα από τις συλλογικές μας δράσεις και έχουμε πετύχει νίκες !

Είμαστε στη γειτονιά που έριξαν βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, που δολοφόνησαν τα καθάρματα της ΧΑ τον Σαχζάτ Λουκμάν, που αποπειράθηκαν φασίστες να μας δολοφονήσουν στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ τον Ιούνη του 2018.

Από τον Νοέμβρη του 2002 που συμπληρώνονται σε ένα μήνα 21 χρόνια, αγωνιστήκαμε, δημιουργήσαμε κίνημα και καταφέραμε αυτοοργανωμένα και από τα κάτω, να μείνει ο λόφος Φιλοπάππου ανοιχτός, προσβάσιμος και ελεύθερος και ειδικά την περίοδο της καραντίνας ήταν μια όαση για τους Αθηναίους. Μας είχαν πει το 2002 τι πάτε να κάνετε τώρα που έρχονται οι Ολυμπιακοί αγώνες και βγαίνει και δήμαρχος Αθηναίων η Ντόρα Μπακογιάννη; Και όμως ΕΠΙΜΕΙΝΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ και στις 3/11/2002, η 1η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των 500 κατοίκων από τις γειτονιές μας ήταν γεγονός και σπόρος για πολλά συλλογικά εγχειρήματα εδώ και όχι μόνο, πολύ πριν εμφανιστούν οι λαϊκές συνελεύσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.

Πάρκο πρώην Κορεάτικης Αγοράς απέναντι από το Γκάζι, την σημερινή “Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων”. 1η φορά μεταπολεμικά στην Αθήνα γκρεμίστηκαν κτίρια και έγινε το πάρκο μέσα από δύο λαϊκές συνελεύσεις. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρει το όνομα του αείμνηστου Γιάννη Γιαννατσή που ήταν αυτός που μπήκε μπροστά για να κερδηθεί αυτός ο χώρος.

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ των πεζοδρομίων από τα τραπεζοκαθίσματα με τίμημα να προσπαθήσουν να μας κάψουν, τα συμφέροντα της νύχτας.

Και σήμερα και μέσα στην τετραετία είμαστε εδώ. Είμαστε στους δρόμους μαζί με τους κατοίκους.

ΥΓΕΙΑ Από την αρχή της καραντίνας συμμετείχαμε συλλογικά και αγωνιστήκαμε μαζί με τους κατοίκους, με πορείες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, να μη αποψιλωθεί από γιατρούς και υγειονομικούς η ΤΟΜΥ και το ΚΥΚ, να μη καταργηθεί το αιματολογικό, που εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους και να μην μετατραπεί το Κέντρο Υγείας σε Εμβολιαστικό Κέντρο και είχαμε αποτελέσματα.

ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 1ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Βρεθήκαμε στην 1η γραμμή σε 2 περιπτώσεις εξώσεων στα Πετράλωνα και σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις αλληλέγγυα δίπλα τους.

ΒΙΑΣΜΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Είμαστε από την πρώτη στιγμή στη διοργάνωση και τις διαδηλώσεις για τον κατ’ επανάληψη βιασμό της καθαρίστριας τον Ιούνη του 21 στα Κάτω Πετράλωνα

ΠΑΡΚΟ ΒΟΥΤΙΕ απέναντι από το θέατρο της Δόρας Στράτου. Μπήκε και αυτό στις αναπλάσεις και τα σχέδια του “εξευγενισμού” της πόλης με διαδρόμους και τεχνητό γκαζόν από τα δικά μας λεφτά και το σύστημα ύδρευση αντί να ποτίζει τα δένδρα ποτίζει τα τσιμέντα της παιδικής χαράς. Καταφέραμε και αποτρέψαμε να μη γίνει ένα ακόμη συντριβάνι όπως σχεδίαζαν μέσα στο πάρκο και ψηλά δένδρα γύρω από την παιδική χαρά που θα έκρυβαν την ορατότητα των παιδιών προς το λόφο.

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ η αυλή μας! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα φιλέτο για τους ιδιώτες και την τουριστικοποίηση με περιφράξεις, κέρδη και εμπορευματοποίηση. Ο αγώνας μας συνεχίζεται…

Δεν θα μας δείτε σε ιλουστρασιόν φυλλάδια. Δεν θα σας τάξουμε νοικοκύρεμα στο δήμο και υποσχέσεις για το ένα ή άλλο μικροαίτημα. Δεν διορίζουμε, ούτε δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις. Ο δήμος είναι κομμάτι του αστικού κράτους και δεν μεταρρυθμίζεται.

Όμως διεκδικούμε να είμαστε μέσα σ’ αυτά, αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ διεκδικούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, διεκδικούμε ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ για μια ανθρώπινη πόλη σε μια κοινωνία χωρίς αλλοτρίωση, ανεργία, πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μη τους πιστέψετε, Μη τους ψηφίσετε, Μη κάνετε αποχή είναι σαν να τους αποδέχεστε, Μη ρίξετε άκυρο ή λευκό είναι υπέρ τους.

Δίνουμε υπόσχεση αγώνα μαζί σου σε κάθε γειτονιά, για το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους, σε κάθε σπίτι που πάει να χαθεί, σε κάθε σχολειό και χώρο δουλειάς.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»