Νίκη στους εργαζόμενους της PHONE-MARKETING

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ PHONE-MARKETING!

 

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα των εργαζόμενων της Phone-Marketing, που εδώ και 87 ημέρες βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, ενάντια στα άθλια σχέδια και στις κοροϊδίες της εργοδοσίας.

Βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξαν οι ηρωικοί Χαλυβουργοί, που για 229 ημέρες έχουν βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο του Μάνεση στον Ασπρόπυργο, οι εργαζόμενοι της Phone-Marketing λένε «όχι» στην εξαθλίωση. Η εργοδοσία, αφού επί 17 μήνες αντί για μισθό τους «πλήρωνε» ευτελή «χαρτζιλίκια» των 50-100 ευρώ, με το θράσος που μόνο στους καπιταλιστές συναντά κανείς, κατέβαλλε τα δεδουλευμένα για να προτείνει λίγες ώρες μετά την «εκ περιτροπής εργασία», με 8 ώρες δουλειά κάθε βδομάδα και μισθό 140 ευρώ το μήνα. Η διαρκής και περιφρουρημένη απεργιακή δράση που, σαν απάντηση στην εργοδοσία, «άναψε» την πρώτη φλόγα του αγώνα στις 21 Μάρτη, οδήγησε στην πρόσφατη νέα πρόταση της διεύθυνσης, για 4ωρη εργασία για 2 μήνες, και άμα τη επιστροφή στα κανονικά ωράρια να δεχτούν μειώσεις μισθών, χωρίς παράλληλα να δεσμεύεται ότι θα τηρούνται όπως πρέπει οι μισθοδοσίες. Στην νέα αυτή κοροϊδία η απάντηση των εργαζομένων ήταν μονόδρομος: η συνέχιση της απεργίας μέχρι τη νίκη.

Τα αφεντικά που ποτέ δεν μοιράστηκαν μαζί μας τα αμύθητα κέρδη τους, παρά μόνο πετώντας ξεροκόμματα στους εργάτες, τώρα ζητούν να μοιραστούμε μαζί τους τις ζημιές από την παγκόσμια κρίση, την χρεοκοπία και την ύφεση που αποσαρθρώνει τον καπιταλισμό τους. Επικαλούμενοι εκβιαστικά τα παραπάνω, διαλύουν ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα ως εργασιακές σχέσεις, καταργώντας συμβάσεις, περικόπτοντας μισθούς και δικαιώματα, χρωστώντας δεδουλευμένα, απολύοντας. Στοχεύοντας τελικά, σε μια εργατική τάξη-«λάστιχο», που πεινασμένη και φοβισμένη από την μακάβρια απειλή της ανεργίας, θα δέχεται πειθήνια οτιδήποτε απαιτούν τα αφεντικά-«σωτήρες» της, προκειμένου να τρέφεται από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι τους.

Ως εδώ! Δεν διαλύουν απλά την αξιοπρέπεια μας, αλλά αφαιρούν μέσα από τα χέρια μας τους όρους της ίδιας μας της ύπαρξης. Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει ν’ απαντήσει. Πρώτα απ’ όλα εκφράζοντας την ηθική και υλική συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Phone-Marketing, όπως έκανε και με τους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, αλλά και αλλού (Alter, Ελευθεροτυπία κ.α.). Στεκόμενη δίπλα στην Επιτροπή Αγώνα και στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων της Phone-Marketing. Αλλά πάνω απ’ όλα ακολουθώντας στον ίδιο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης, στον δρόμο των αγώνων. Μόνο το τελευταίο διάστημα, από την μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ενάντια σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, ενάντια σε εργασία «εκ περιτροπής» για όσο κι όποτε θελήσει το κάθε αφεντικό, ξεπηδούν στον ένα μετά τον άλλο χώρο δυναμικοί εργατικοί αγώνες, όπως στη Vodafone, στο Σκαραμαγκά, στο Καζίνο Πάρνηθας, στον Κωτσόβολο, στους δημοσιογράφους, στους οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων. Οι αγώνες αυτοί, δεν έχουν ν’ αντιμετωπίσουν μόνο την εργοδοσία αλλά και τις προβοκάτσιες κι επιθέσεις φασιστών παρακρατικών και τις δικαστικές αποφάσεις της «ταξική ουδέτερης» δικαιοσύνης.

Για ν’ αντιμετωπιστούν όλ’ αυτά και για να οδηγηθούν οι διάσπαρτοι αγώνες σε νίκη, πρέπει να συνενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι εργατικής αντεπίθεσης. Να μην αφήσουμε «αέρα» στους καπιταλιστές ούτε για να αναπνεύσουν. Πολεμώντας καθημερινά σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, για κάθε ζήτημα, όσο μικρό κι αν φαίνεται αυτό, να θέσουμε παράλληλα ως στόχο και να παλέψουμε για την ολοκληρωτική ανατροπή του συστήματος τους. Να πάρουν φωτιά οι αγώνες σε κάθε εργοστάσιο και σε κάθε δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση, με την οργάνωση Γενικής Απεργίας Διαρκείας.

Γι’ αυτό η εργατική τάξη χρειάζεται τα δικά της όργανα πάλης, ανεξάρτητα από ταξικούς προδότες, συμβιβασμένους και γραφειοκράτες. Χρειάζεται τα δικά της Κέντρα Αγώνα για την κινητοποίηση της πιο πλατιάς μάζας εργαζόμενων κι ανέργων. Χρειάζεται το Ενιαίο Μέτωπο της εργατικής τάξης που θα τσακίσει τους καπιταλιστές και τους φασίστες υπηρέτες τους σε κάθε απεργία και σε κάθε γειτονιά. Χρειάζεται τέλος, τα Εργατικά Συμβούλια, τα όργανα της δικής της Εξουσίας, για το χτίσιμο μιας κοινωνίας ελευθερίας κι αξιοπρέπειας. Για να συναντήσουν επικοί αγώνες, σαν κι αυτόν στη Phone-Marketing, την τελική καθολική τους δικαίωση.