ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ & ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ: Από τη σωτηρία του λαού, στη σωτηρία των τραπεζών.

 

 

Όσες υποσχέσεις κι αν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα συνοψίζονται στο ότι οι πλειστηριασμοί πρέπει να προχωρήσουν για τη σωτηρία των τραπεζών.

Γι αυτό ακριβώς διευκολύνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι Κοντονήδες & σια νομοθέτησαν για την άμεση σύλληψη όσων διαμαρτύρονται στα ειρηνοδικεία της χώρας. Και όπου δεν πίπτει λόγος θα πίπτει η ράβδος των ΜΑΤ και των δακρυγόνων τους.

 

Η πρώτη κατοικία έχει ήδη μπει στο στόχαστρο τραπεζών και ξένων funds τα οποία αγοράζουν πακέτα κόκκινων δανείων σε τιμή ευκαιρίας.  Οι νόμοι Κατσέλη- Σταθάκη είναι προσωρινές ασπιρίνες και με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. Παράλληλα εκατομμύρια οφειλέτες θα βρεθούν στην μέγγενη και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και από δημόσιους φορείς (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) ακόμα και για οφειλές των 5οο €. Μπορεί ο Τσίπρας και οι υπουργοί του να ορκίζονται ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας εργατών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αλλά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τη κυβέρνηση του ΟΧΙΝΑΙ.  

Η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα πληρώσουν οι «έχοντες και κατέχοντες», αποδείχτηκε δημαγωγία αφού αφέθηκε ανέπαφο το μεγάλο κεφάλαιο κι ασύδοτοι όλοι οι πολιτικοί που το υπηρετούν με το αζημίωτο και με αμύθητες περιουσίες.

Στις περιπτώσεις των τραπεζικών δανείων, η διαγραφή τους έχει προβλεφθεί στις οικονομικές τους καταστάσεις καθώς βάσει αυτών των επισφαλειών έγινε η ανακεφαλοποίηση και η χρηματοδότησή τους. Παρά τις  διαγραφές στους ισολογισμούς τους, τα κόκκινα δάνεια των φτωχών συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο πλουτισμού και κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ζήτημα παραμένει βαθιά ταξικό και η υπερχρέωση των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, είτε μέσω των κόκκινων δανείων, είτε μέσω της υπερφορολόγησης έχει μετατραπεί σε ένα διαρκή μηχανισμό πειθάρχησης ολόκληρου του πληθυσμού στις επιταγές των μνημονίων και του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Αν θέλουμε να προστατέψουμε τα σπίτια μας, τη δουλειά μας και στο τέλος την ίδια μας τη ζωή, πρέπει να πούμε απόλυτη ειλικρίνεια, πρώτα στους εαυτούς μας και μετά σε όλους τους άλλους: Η λύση του γόρδιου δεσμού της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η σωτηρία των σπιτιών, της δουλειάς και της ζωής μας, απαιτεί την οργάνωση της επανάστασης των φτωχών και των αποκλεισμένων χωρίς τα βαμπίρ του κεφαλαίου και τους μηχανισμούς επιβολής και καταστολής του αστικού κράτους. Απαιτείται μια δύναμη ικανή, χωρίς διαπραγματεύσεις με τους λύκους της τρόικας εντός και εντός της χώρας, να αποδώσει στους αδικημένους πίσω το βιος τους, ακόμα κι αν αυτό έχει αλλάξει χέρια στα υποθηκοφυλακεία της χώρας.  Μια εξουσία των εργατών (εργαζομένων και ανέργων) στηριγμένη στα δικά της όργανα εξουσίας. Η πλειοψηφία των αδικημένων μπορεί να διαλύσει το αστικό κράτος και να λύσει κάθε αδικία.

Όπως γράφουν και οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. που αγωνίζονται ενάντια στο πλειστηριασμό του οικοπέδου του  κατειλημμένου εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, «Κάνατε το δρόμο σπίτι μας κι εκεί θα σας νικήσουμε».

Οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πρέπει να αποτελούν σημείο εκκίνησης για τη συσπείρωση όλων ώστε ακόμα κι αν κατοικίες εργατών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων αλλάξουν χέρια, να διασφαλίσουμε σε επίπεδο επιτροπών γειτονιάς ότι κανένας και καμία δεν θα φύγει από το σπίτι του. Η κατοικία αποτελεί δικαίωμα, αν και η σύγχρονη καπιταλιστική ζούγκλα το έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα και χρηματιστηριακό προϊόν κερδοσκοπώντας πάνω στη γη και τη κατοικία.

 

  • Πλήρης και μονομερής διαγραφή όλου του δημόσιου χρέους, με εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, χωρίς ούτε ένα ευρώ στο κεφάλαιο και κάτω από τον έλεγχο των εργατών.
  • Διαγραφή του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους των εργατών, πάγωμα όλων των χρεών κι αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
  • Οργάνωση σε όλες τις γειτονιές και πόλεις ενάντια στην εκποίηση της ζωής μας, συνένωση όλων των αγώνων, μικρών και μεγάλων, με στόχο μια πανελλαδική σύσκεψη όλων των μαχόμενων δυνάμεων για να μπει ένα τέλος στη φρίκη του καπιταλισμού, του πολέμου, της φτώχιας και της εξαθλίωσης. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε!

 

 

8-1-2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

 Blog: lasigeiagne.blogspot.gr, email: lsan9a@gmail.com