Καταγγελία της ΑΡ.Κ.Ι.

Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡ.Κ.Ι.) καταγγέλλει την αστυνομική “πολιορκία” της εκδήλωσης αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση το Σάββατο 4 Νοεμβρίου το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Ιλίου (Γ. Γεννηματά).

Συγκεκριμένα, ενώ μέλη και υποστηρικτές της ΑΡΚΙ μοίραζαν τις ανακοινώσεις της Κίνησης στο κέντρο της πλατείας, με την οποία εξέφραζε τη στήριξή της στους Παλαιστινίους και άλλοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με μηχανές μαζί με ένα περιπολικό «μπήκαν» μέσα στην πλατεία σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από την συγκέντρωση της ΑΡΚΙ.

Σε ερώτηση μελών της ΑΡΚΙ προς τον επικεφαλής της ομάδας της αστυνομίας σχετικά με το λόγο μίας τόσο έντονης και ασφυκτικής παρουσίας της αστυνομίας, η απάντηση ήταν πως υπήρξε ενημέρωση περί μίας ανακοίνωσης για συγκέντρωση για την Παλαιστίνη.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης της ΑΡΚΙ ολοκληρώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, μετά από πορεία των συγκεντρωμένων με πλακάτ και προκηρύξεις στους πεζοδρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Να σημειωθεί πως η ανακοίνωση της ΑΡΚΙ για τη συγκέντρωσή της αναρτήθηκε στον ιστότοπό της (ark-iliou.blogspot.com) και στη σελίδα της στο facebook μόλις μία μέρα πριν την πραγματοποίηση της, δηλαδή την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Ωστόσο ο ελάχιστος αυτός χρόνος ήταν αρκετός για να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να δημιουργήσει ένα μινι-αστυνομικό “κλοιό” γύρω από τη συγκέντρωσή μας στο Ίλιον.

* Δεν “αιφνιδιαζόμαστε”: Η ίδια κυβέρνηση που έστειλε την ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. για να “πολιορκήσει” μία τοπική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή επανάσταση σε μία συνοικία της δυτικής Αθήνας, είναι η ίδια κυβέρνηση που συμμετέχει στην δολοφονική πολιορκία των Ιμπεριαλιστών και των Σιωνιστών κατά της Γάζας και της Δυτικής Όχθης στην Παλαιστίνη.

* Δεν τρομοκρατούμαστε: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κυβέρνηση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των Ελλήνων καπιταλιστών, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή, για την ήττα τους από τους λαούς της περιοχή και την ανατροπή τους.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ (ΑΡ.Κ.Ι. )

ΙΛΙΟΝ 6/11/2023