4ήμερο δράσης και αντίστασης στο Βόλο

27-28-29-30 / Απρίλη 2022 με την ομάδα Political Stencil

Ένα αγωνιστικό τετραήμερο οργανώνει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου για τον Βασίλειο Μάγγο με την ομάδα Political Stencil. Θα υπάρχει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης, κινητοποίηση ενάντια στους αντιπεριβαλλοντικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και την κρατική τρομοκρατία, εκδήλωση-συζήτηση για τον ενεργειακό πόλεμο, βιβλιοπαρουσίαση και διήμερο τουρνουά μπάσκετ. Όπως αναφέρει η προκήρυξη του Συντονισμού :

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τη μαχητική διαδήλωση της 13 Ιουνίου 2020 όταν ένα ποτάμι διαδηλωτών κατευθύνθηκε από το Νοσοκομείο του Βόλου στις παρυφές της πόλης προς το εργοστάσιο της πολυεθνικής Lafarge για να διαμαρτυρηθεί για τη συνεχιζόμενη καύση σκουπιδιών.

Η διαδήλωση στο πέρας της γνώρισε την ανείπωτη βαρβαρότητα των αστυνομικών αρχών που ως ιδιωτική εταιρεία security το περιφρούρησε με δυνάμεις από όλη τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη. Η έκταση της καταστολής άφησε πίσω της συλληφθέντες, κατηγορούμενους και ένα νεκρό.

Ο Βασίλης Μάγγος άφησε την τελευταία του πνοή ένα μήνα μετά (13/7/2020) σε ηλικία μόλις 26 χρονών, αφού την επομένη της διαδήλωσης χτυπήθηκε ανελέητα, σε κοινή θέα, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου κατά το αυτόφωρο των συλληφθέντων αγωνιστών και βασανίστηκε από αστυνομικούς μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, εν κρυπτώ. Νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και πέθανε ένα μήνα μετά με τα ψυχικά τραύματα της συντριβής της αξιοπρέπειάς του. Άφησε πίσω του μια συμβουλή “κι ας μη νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα”…

Οι αρχές του τόπου στέλνουν στα δικαστήρια νεολαίους που συμμετείχαν στη διαδήλωση αλλά είναι αδύνατον να ολοκληρώσουν την ανεύρεση των αστυνομικών που τον βασάνισαν. Η μήνυση της οικογένειας κατά των αστυνομικών πέρυσι, παραμένει υπό διερεύνηση, ενώ τα φουγάρα της ΑΓΕΤ συνεχίζουν να καπνίζουν σκουπίδια. Εξ άλλου τα επιχειρηματικά συμφέροντα στενά συνδεδεμένα με πολιτικά αλισβερίσια, τοπικά και διεθνή, μπορεί να κάνουν μερικούς να ψελλίζουν περί ελέγχων, μετρήσεων αλλά ξεχνούν ότι το εργοστάσιο πρέπει να φύγει από τον οικιστικό ιστό όπως προβλέπεται από τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό της πόλης του Βόλου.

Ο αγώνας για αέρα καθαρό συμπλέχτηκε με τα θύματα της πανδημίας στα οποία η χώρα μας αποδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας (ξεπούλημα ΔΕΗ, ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας, ιδιωτικά αιολικά πάρκα κ.λπ.) για να πληρώνουμε το ρεύμα… φθηνότερο όπως έλεγε ο Χατζηδάκης της ΝΔ. Μαζί με την ενέργεια ξεπουλήθηκαν και τα λιμάνια για να είναι ευχερής η στρατιωτική τους αξιοποίηση ή ακόμα και η εγκατάσταση πλωτών βομβών υγροποιημένου αερίου όπως προλογίζεται και για την περιοχή μας, στα Πευκάκια. Ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η μαζική ανεργία, εγγενής τάση της κρίσης του καπιταλισμού, συνθλίβει τη ζωή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η ΝΔ με τους ακροδεξιούς ψάλτες της προσπαθεί με παρεμβάσεις-ασπιρίνες να εμποδίσει την κοινωνική αναταραχή, ενισχύοντας ανελλιπώς τις δαπάνες για την καταστολή στο εσωτερικό και τους πολεμικούς εξοπλισμούς για υπερπόντιες περιπέτειες στο εξωτερικό. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μας προτείνει μια “προοδευτική κυβέρνηση” εντός της ΕΕ του ΝΑΤΟ και των μνημονίων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία προσφέρει τέλειο άλλοθι σε όλους για να σφίξουμε το ζωνάρι στο εσωτερικό και να προετοιμαστούμε για έναν πόλεμο στο εξωτερικό προς τα ανατολικά της χώρας.

Το τετραήμερο δράσης και αντίστασης 27-30 Απρίλη συμπυκνώνει αυτές τις στιγμές. Τον αγώνα του λαού μας για υγεία, παιδεία, δουλειά με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Για να δοθεί ένα τέλος ενάντια στο σύστημα της γενικευμένης καταστροφής, που δεν αφήνει περιθώριο πραγματικής ανθρώπινης ζωής, που υποτάσσει τα πάντα στο άψυχο κέρδος και θυσιάζει ότι είναι δημιουργικό, ζωντανό στο μαμμωνά του καπιταλισμού, το κεφάλαιο, που ανήκει σε λίγους και στερεί τα πάντα στην πλειοψηφία των λαών.

Καλούμε τον αγωνιζόμενο λαό του Βόλου να δώσει το παρών στο τετραήμερο δράσης και αντίστασης για τη δημιουργία πολιτικού γκράφιτι για το Βασίλη Μάγγο από την ομάδα Political Stencil. Να ενώσουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά εδώ, για μια κοινωνία κοινωνικής χειραφέτησης χωρίς τα τέρατα του κεφαλαίου, απελευθερωμένη από τη φτώχεια, την ανεργία, τη διαρκή καταστολή, τους πολέμους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΑΓΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ POLITICAL STENCIL

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ 27-28-29-30 / Απρίλη 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η LAFARGE ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ