ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2016: ΕΞΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ & ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2016: ΕΞΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ & ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Μέσα στις μέρες της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και κατόπιν συμφωνίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επέλεξε να έρθει στην Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα, ο απερχόμενος εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Αποτελεί αίσχος για την ίδια την κυβέρνηση, το ότι οι πάτρωνες της χούντας που ματοκύλισε το Πολυτεχνείο, θα βρεθούν στην Αθήνα αυτές τις μέρες ως υποτίθεται εκπρόσωποι της ειρήνης και της δημοκρατίας! ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

Στην πραγματικότητα ο Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα για να προωθήσει οικονομικές συμφωνίες και κυρίως για να θέσει στο τραπέζι τις επιδιώξεις των αμερικανών για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. Το πρόσχημα είναι η στήριξη που υποτίθεται πως θέλει να δώσει στην εξωνημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Όμως δε μπορεί να προσφέρει καμία λύση, ούτε καν να υπονοήσει κάτι τέτοιο. Μια εβδομάδα μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και την εκλογή Τραμπ, η οικονομική κρίση στις Η.Π.Α. δείχνει στοιχεία επιδείνωσης τη στιγμή που οι κοινωνικές συγκρούσεις συνεχίζονται. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός έχει στο τιμόνι του έναν εκπρόσωπο του σκοταδισμού και της άρνησης κάθε ανθρώπινου κι αυτό δείχνει σε όλο τον κόσμο την κοινωνική πόλωση που θα ενταθεί πρώτα πρώτα εντός του ίδιου. Δείχνει το ιστορικό του όριο στο να ηγείται σε ένα σύστημα που παρακμάζει και σήπεται.

Το μόνο που έχει να εξάγει τώρα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός -ακόμα περισσότερο από πριν- είναι ρατσισμό, ξενοφοβία, εθνικισμό, πολέμους και αστάθεια στις διεθνείς σχέσεις. Και κυρίως την απουσία ορίζοντα για ολόκληρο το σύστημα, σε όλο τον κόσμο. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ! ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΕΞΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ!

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ «ΠΡΟΛΟΓΟΣ»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

Τον Ομπάμα υποδέχεται μια κυβέρνηση ασταθής, στριμωγμένη από τους τοκογλύφους δανειστές, προκειμένου να περάσει στα γρήγορα το αντεργατικό νομοσχέδιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα λουκέτα. Είναι στριμωγμένη και από τους εργαζόμενους που συσσωρεύουν οργή, από όλη την προηγούμενη πολιτική της. Είναι μια κυβέρνηση χωρίς μάχιμες κοινωνικές συμμαχίες, χωρίς στρατηγικά στηρίγματα.

Στήνει ένα ξοφλημένο επικοινωνιακό παιχνίδι με την υποτιθέμενη στήριξη Ομπάμα για το χρέος, την ίδια στιγμή που για την εξυπηρέτησή του βγάζει στο σφυρί ό, τι δημόσια περιουσία έχει απομείνει προσπαθώντας να κλείσει την αξιολόγηση από τους δανειστές. Στο μεταξύ, διευρύνει κάθε κοινωνική πληγή που έχουν καταφέρει τα μνημόνια εδώ και έξι χρόνια: με την ανεργία, το ξεκλήρισμα της εργατικής κατοικίας και περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και των μεταφορών. Δεν είναι μόνο υπηρέτες του κεφαλαίου. Εξαπατούν συνειδητά το λαό. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Με τα δικά μας ανεξάρτητα κέντρα αγώνα για μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, αίτημα που είναι ιστορικά επίκαιρο και αναγκαίο, ένα από αυτά που έβγαλε και η ίδια η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η φετινή εξέγερση του Πολυτεχνείου, μας βρίσκει στις παραμονές πολύ σημαντικών κοινωνικών αγώνων. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν ηττηθεί. Είμαστε όλοι εδώ! Στις ακυρώσεις των πλειστηριασμών, τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την ασταμάτητη αντιφασιστική πάλη, την προετοιμασία σημαντικών κλαδικών εργατικών αγώνων. Και φυσικά στις απεργίες στις 24/11 και 8/12. Μας συνδέει με το Πολυτεχνείο η επικαιρότητα της ίδιας της εξέγερσης, ως το σημείο τομή ενάντια σε κάθε καπιταλιστική διαχείριση, ενάντια σε κάθε εναλλαγή προσώπων που υπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Πριν 43 χρόνια προσπάθησαν αποτυχημένα να εμφανίσουν πως ο αγώνας του Πολυτεχνείου ήταν απομονωμένος. Αυτός είναι ο λόγος που η χούντα προχωρούσε στα σφοδρότερα χτυπήματά της, προμηνύοντας το τέλος της.

Σήμερα ο καπιταλισμός βρίσκεται στην ιστορικά βαθύτερη κρίση του, παρακμάζει. Καμιά κυβέρνηση του κεφαλαίου δε μπορεί να δώσει ορίζοντα στους εργαζόμενους και στους κολασμένους. Βρισκόμαστε στις παραμονές κοινωνικών συγκρούσεων, που μας συνδέουν με τις αμερικανικές πολιτείες της αγανάκτησης ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, με τη Γαλλία και τους αγώνες για μια άλλη ζωή, με κάθε νέο και εργαζόμενο σε όλο τον κόσμο, που παλεύει να ζήσει σε έναν κόσμο που στην οργάνωση της κοινωνίας θα βρίσκεται η εργατική τάξη.

 

ΕΞΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.