του Ερνέστο Αγγελή

Συγκέντρωση στη 1 μμ και πορεία, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου εκπαιδευτικοί και νεολαία στο Σύνταγμα. Είναι η τρίτη διαδήλωση που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Με συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως, περίπου 200 εργαζόμενοι και φοιτητές, διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο της αξιολόγησης και της τράπεζας θεμάτων.

Οι συγκεντρωμένοι ήταν στα πανό των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνά, Αριστοτέλης, Κ. Σωτηρίου, «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Λιοσίων/Φυλής, ΕΛΜΕ Αττικής, του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών,  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών και των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας. Καμία παρουσία στην σημερινή κινητοποίηση δεν είχε το ΠΑΜΕ.

Στην πορεία που έγινε περιμετρικά του Συντάγματος, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, ολοκλήρωσαν την διαδήλωση περί τη μία ώρα μετά την έναρξή της. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των συλλόγων κατά τόπους, παρά το ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι κλειστά και θα γίνει νέα διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.