ΠPOΩΘOYN TH ΣTPATEYΣH ΓYNAIKΩN

 


Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

 

Ο ηγέτης τους Ακροδεξιού και εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ, ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επiχείρησε και στο παρελθόν να επιβάλει την κατάταξη των Φτωχών Γυναικών στον Στρατό, αλλά απέτυχε.

Τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡIΖΑ-ΑΝΕΛ με την συνδρομή του ΑΓΕΣ Στεφανή επιχειρεί να το πραγματοποιήσει μέσω της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ. Tα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος.

Όπως καταγγέλλεται, ένα πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον Έβρο, τα νησιά και τη Μακεδονία. Aυτό το πρόγραμμα: “Προωθεί την πιλοτική εκπαίδευση γυναικών εθελοντριών στην Εθνοφυλακή, χωρίς να υπάρχει σχετική νομοθεσία! Ο Νόμος 1295/1982 για την Εθνοφυλακή δεν προβλέπει την ένταξη γυναικών.

Ενσωματώνοντας λοιπόν ο Στρατός όλες τις ακροδεξιές αντιλήψεις περί “ΠΟΛΙΤΗ-ΟΠΛΙΤΗ” και “Πολίτη-Εθελοντή στον Στρατό” εκπαιδεύει ΠΑΡΑΝΟΜΑ γυναίκες στην ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ”.

 

Για την επιτυχία του στόχου, ακροδεξιά και μιλιταριστικά σαιτ προλειαίνουν το έδαφος, προωθώντας μια οργανωμένη από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας προπαγανδιστική εκστρατεία.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφει το thrakinea.gr:

“Γυναίκες είναι έτοιμες να ντυθούν στα χακί και να γίνουν ενεργές στην εθνοφυλακή.

Και επειδή οι γυναίκες του Τριγώνου το είπαν και θα το κάνουν, έχουν βρεθεί σε χώρο εκπαίδευσης, στο πλευρό των συζύγων τους και περιμένουν τις τελικές ρυθμίσεις από το υπουργείο άμυνας, ώστε να εφοδιαστούν και με τα G3.

Ανταποκριτές μας από το Τρίγωνο, μας μεταφέρουν ότι το πρόσωπο συγκεκριμένων γυναικών λάμπει όταν ακούν για εθνοφυλακή.

«Είμαστε λίγοι και πρέπει να υπερασπιστούμε άνδρες, γυναίκες το Τρίγωνο» δήλωσε στο thraki Νέα, μία από τις πρώτες γυναίκες της εθνοφυλακής”.

 

Στη συνέχεια ακολουθούν “αποκλειστικές πληροφορίες” από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και σάιτ, ενώ τονίζεται η παρουσία της πρώτης γυναίκας εθνοφύλακα, της Δέσποινας Κουτσουναμέντου, που μετείχε την Μεγάλη Τετάρτη στην κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Ικαρίας (ΔΑΝ) και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, παρουσία του Πάνου Καμμένου!

Να τονίσουμε όχι μόνο την προβαλλόμενη παρουσία του Πάνου Καμμένου, αλλά και το γεγονός ότι όλη αυτή την σκηνοθεσία έκαναν γνωστή οι φωτογραφίες από την άσκηση που διέρρευσε το ΓΕΣ!

Διαβάζουμε:

“Γυναίκες στην Εθνοφυλακή και με το νόμο. Αυτή θα είναι μια από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στην σχεδόν εκ βάθρων αναμόρφωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.

H επεξεργασία του σχεδίου από την νομική υπηρεσία του υπουργείου έχει ολοκληρωθεί”.

 

Ουσιαστικά, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ΑΠΕΤΥΧΕ να εντάξει τις γυναίκες στον Στρατό και επιχειρεί να τις εντάξει μέσω της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ, όπου έχει μαζέψει όλους τους ένστολους φασίστες των Λεσχών Εφέδρων!
 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Στρατός εκμεταλλεύονται την εθνικιστική προπαγάνδα και το φιλοπόλεμο κλίμα που καλλιεργούν περί Διακρατικής ελληνοτουρκικής σύγκρουσης για να εντείνουν τον Κοινωνικό Πόλεμο που διεξάγουν εναντίον του εσωτερικού εχθρού, του κόσμου της εργασίας και της Νεολαίας.

Τα μέτρα αυτά κατά της νεολαίας ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ- βρίσκουν την προέκταση τους στην απαίτηση υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ που βρίσκουν σύμφωνη και την καθεστωτική Αριστερά δια στόματος της Κανέλλη, εκπροσώπου του ΚΚΕ!

Πολεμικοί εξοπλισμοί που αλληλοσυνδέονται με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της “Ευρωπαϊκής Άμυνας”, θεωρούνται απαραίτητοι για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Ανατολική Μεσόγειο-Αφρική είτε με τη φανέλα του ΝΑΤΟ-ΕΕ είτε με τα εθνικά χρώματα, αποτελούν απαίτηση της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας και εντάσσονται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει τον Πόλεμο ως Πυλώνα καπιταλιστικής ανάπτυξης (θυμάται άραγε κανείς τα σχέδια του Ήσυχου, ΑΝΥΕΘΑ της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα στελέχους της ΛΑΕ;).  

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ. […]

Απαιτείται ένα νέο εργατικό διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα βάλει πρόταγμα την Ανατροπή της αστικής πολιτικής και των κυβερνήσεων Τσίπρα-Καμμένου-Ερντογάν, με κοινούς αγώνες των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Δημοκρατία της Μακεδονίας, ενάντια στις πετρελαϊκές εταιρείες και τους χρυσοθήρες, αλλά και το ΝΑΤΟ-ΕΕ.

 

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα αναλάβει μεγάλη πρωτοβουλία ενημέρωσης της νεολαίας και των εργαζομένων και θα συμβάλλει στον Συντονισμό της πάλης για την ανάπτυξη αγώνων.

Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία – ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

Τηλ: 6932 955437http://diktiospartakos.blogspot.gr