Μετά από κάλεσμα που απηύθυναν 29 ταξικοί συνδικαλιστές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιανουαρίου στο ΕΚΑ μαζική σύσκεψη με στόχο την συγκρότηση «Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 4808/01 και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών».

Δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους συμμετείχαν, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά. Από τις τοποθετήσεις που έγιναν από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων, προέκυψε, κατ’ αρχήν, η απόλυτη συμφωνία όλων στην αναγκαιότητα συγκρότησης και λειτουργίας της «Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 4808 και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών» με στόχο πάλης την ανατροπή του ν.4808 και την άρνηση εφαρμογής όλων των προϋποθέσεών του.

Επίσης, τέθηκαν και καταγράφηκαν μια σειρά από προτάσεις δράσεων και αποφασίστηκε η πλατιά δημοσιοποίηση της συγκρότησης της Πρωτοβουλίας με τη διακίνηση σε εργασιακούς χώρους ενός κειμένου που θα διατυπώνει τις θέσεις και τον προγραμματισμό δράσης της.

        Δεν υπάρχει τρόπος συνύπαρξής μας με τον ν.4808

        Παλεύουμε για κατάργησή του

        Δεν εφαρμόζουμε καμία από τις προϋποθέσεις του.

***

Η σύσκεψη της 8ης Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας για τη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του νόμου 4808/2021 έθεσε τα θεμέλια για ένα αγώνα που είναι αναγκαίο να δοθεί από την εργατική τάξη συνολικά, και με τα σωματεία στην πρωτοπορία. Οι αρχές από τις οποίες θα διέπεται αυτή, θα αποτυπωθούν σε κείμενο μαζί με τον προγραμματισμό της δράσης της και θα δημοσιοποιηθούν και θα διακινηθούν με όλους τους τρόπους το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς οι καταστροφικές συνέπειες του νόμου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Κανένας δεν πρέπει να λείψει από αυτό τον κρίσιμο για την τάξη αγώνα.

https://protovoulia4808.blogspot.com/2022/01/812022-4808.html

e-mail: protovoulia4808@gmail.com